США готують новий удар по Росії через втручання у вибори-2020

17 березня 2021, 06:39оновлено 18 березня 2021, 07:45
Російська влада організувала кампанію з очорнення кандидата від Демократичної партії Джозефа Байдена.
вибори в США
Розвідка не зафіксувала спроб з боку Москви здійснити кібератаки на виборчу інфраструктуру / Фото Reuters

Адміністрація США запровадить санкції щодо країн, які намагалися вплинути на президентські вибори 2020 року. Нові обмеження торкнуться в тому числі і Росії.

Про це йдеться у звіті Управління Національної розвідки США, що був опублікований ввечері 16 березня. У доповіді стверджується, що втрутитися у вибори намагалися Росія, Іран, Куба, Венесуела і ліванське угруповання Хезболла.

При цьому американська розвідка не зафіксувала спроб з боку Москви здійснити кібератаки на виборчу інфраструктуру, проте російська влада організувала кампанію з очорнення кандидата від Демократичної партії Джозефа Байдена.

На думку розвідки, Росія реалізовувала цю стратегію через підконтрольних агентів впливу, які просували повістку, яка включала в себе звинувачення на адресу демократа, що "вводять в оману". У доповіді наголошується, що інтереси Москви й Тегерана при втручанні були протилежними.

"Міністр фінансів за погодженням з держсекретарем, Генеральним прокурором і міністром внутрішніх справ накладе відповідні санкції за дії, які були визначені як іноземне втручання у вибори в США", — наголошується в тексті документа.

Прессекретарка президента США Джен Псакі, коментуючи доповідь розвідки, не повідомила, коли можуть бути запроваджені санкції щодо Росії через втручання цієї країни в американські вибори. Вона зазначила, що "президент залишає за собою право ухвалити рішення відповісти так і тоді, коли він вважатиме за потрібне".

Телеканал CNN, посилаючись на трьох представників Держдепартаменту США, повідомив, що адміністрація Джо Байдена оголосить про санкції, пов'язані з втручанням у вибори, вже наступного тижня. Співрозмовники не розкрили жодних подробиць, що стосуються нових санкцій США, але заявили, що вони будуть націлені на кілька країн, включаючи Росію, Китай та Іран.

читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Росії нові санкції після Кримської платформи

Санкції країн Заходу проти Росії - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти