Сотні літаків і гелікоптерів: РФ може створити нові штурмові ескадрильї - Залужний

2 листопада 2023, 11:06
1172
За різними оцінками, на кінець 2023 року росіяни можуть наростити кількість авіації до восьми змішаних авіаційних дивізій.
Валерій Залужний, літак РФ
Валерій Залужний заявив, що РФ все одно не отримає панування у повітрі / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот МО РФ

До кінця 2023 року країна-агресор Росія може збільшити чисельність авіації, створивши нові штурмові ескадрильї. Однак це не допоможе РФ отримати повне панування в повітрі. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний в інтерв'ю журналу The Economist.

За його словами, за різними оцінками, на кінець 2023 року росіяни можуть наростити кількість авіації до восьми змішаних авіаційних дивізій — це сотні літаків і гелікоптерів.

"Попри значну кількісну і якісну перевагу противника в авіації та протиповітряній обороні, він не може перетворити його в повне панування в повітрі завдяки успішній роботі наших елементів безпосереднього прикриття протиповітряної оборони військ, які постійно збільшують чисельність озброєння повітряного нападу противника", — підкреслив Залужний.

відео дня

Головнокомандувач ЗСУ додав, що російські пілоти не почуваються спокійно в небі України.

"Їхня авіація намагається не заходити в зону ураження нашої протиповітряної оборони і використовує авіаційні засоби переважно з великих дистанцій, що значно знижує ефективність. На передову виходять безпілотні авіаційні комплекси противника, які взяли на себе значну кількість завдань в частині повітряної розвідки та завдання ударів з повітря", — зазначив генерал.

Винищувачі F-16 для України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна може отримати винищувачі F-16 від країн-союзників на заході в першій половині 2024 року. Для того щоб Києву передали літаки, потрібно завершити навчання пілотів і підготувати потрібну інфраструктуру.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що винищувачі F-16, які Нідерланди обіцяли передати Україні, прибудуть до навчального центру в Румунії через два тижні.

Міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер заявила, що оборонне відомство країни має намір направити багатоцільові винищувачі F-16 в Україну, починаючи з 2025 року. Міністр не уточнила кількість винищувачів, які будуть відправлені в Україну.

Данія розраховує передати Україні перші винищувачі F-16 навесні 2024 року. Однак точна дата передачі залежатиме від трьох факторів – готовності пілотів, техніків та інфраструктури.

Тим часом міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу хвалькувато пообіцяв знищити всі західні F-16, яких Україна ще навіть не отримала.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти