Однокурсник Путіна спрогнозував, чи введе Росія війська в Білорусь

27 серпня 2020, 18:24оновлено 28 серпня 2020, 10:40
Армія РФ створена для понтів, вважає колишній радянський розвідник.
Швець спрогнозував, що РФ не введе армію в Білорусь – Білорусь Росія новини
Росія не введе армію в Білорусь, спрогнозував Юрій Швець / Reuters

Однокурсник російського президента Володимира Путіна по інституту КДБ, колишній радянський розвідник Юрій Швець вважає, що Росія не може ввести війська в Білорусь.

Російські війська створено для понтів, розповів Швець в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, повідомляє видання Гордон.

На його думку, російській владі також нема чого вводити армію в Білорусь, оскільки єдина зовнішня загроза білоруській державі – сама Росія.

"...Немає у Росії армії. Немає ні живої сили, немає достатньо техніки сучасної. Це перше питання. Що вони зроблять? Танки туди введуть? Це божевілля. Одного разу вже вводили в Грозний. Це закінчилося катастрофою. Тобто, нічого вводити й нема чого вводити", – сказав екс-розвідник.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі після президентських виборів почалися масові акції протесту. Люди вийшли на вулиці після того, як стало відомо, що у виборчих перегонах беззастережно лідирує чинний президент Олександр Лукашенко.

Опозиція Білорусі звинуватила владу в масштабних фальсифікаціях. Прихильники опозиції вимагали змін. З протестувальниками жорстко розправлялися силовики, є багато постраждалих та жертви.

Лукашенко стверджував, що "заворушку" в Білорусі планують та направляють США. Президент спілкувався з російським колегою Володимиром Путіним, і вони підтвердили, що будуть спільно реагувати на загострення ситуації в частині зовнішніх загроз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти