Зміна прапорщика Стиряєва: у РФ продали ЗСУ вертольоти Мі-9 і літаки Іл-76

12 лютого 2024, 16:00
9996
Росавіацію звинуватили в незаконному виведенні та продажу російських бортів. Ворог заявив, що в такий спосіб у ЗСУ з'явилися літаки Іл-76 і вертольоти Мі-8.
Літаки, вертоліт
При цьому деякі з проданих Росавіацією бортів згодом використовувалися для допомоги Україні, яка обороняється від російської агресії / колаж Главред, фото УНІАН

У країні-агресорі РФ ФСБ порушила кримінальні справи про недбалість і перевищення повноважень проти співробітників держкорпорації Росавіації за підозрою в незаконному продажі 59 літаків і вертольотів за кордон. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

7 лютого в центральному офісі Росавіації в Москві відбулися обшуки. ФСБ вилучила предмети і документи, що підтверджують незаконність зняття повітряних суден із реєстрації. Нібито співробітники Росавіації виводили борти з держреєстрів без повного комплекту документів і надавали недостовірну інформацію про перебування суден за межами країни-агресора Росії. Борти виводили з реєстру з березня 2022 року по червень 2023 року. У той час Росавіацію очолював Олександр Нерадько. У вересні минулого року його було звільнено

При цьому деякі з бортів згодом використовувалися для допомоги Україні, яка обороняється від російської агресії. Є інформація, що йдеться про літаки Іл-76 і вертольоти Мі-8. Три вертольоти брали участь у війні на боці України, а літаки здійснювали рейси з вимкненими апаратниками-відповідачами, що дає змогу приховувати їхні маршрути.

відео дня

У Кремлі відмовилися коментувати повідомлення про обшуки ФСБ у Росавіації.

"Ці питання потрібно адресувати до слідчих органів. У цьому випадку виконуються слідчі дії, і ми не маємо жодного права їх коментувати", - сказав журналістам прес-секретар диктатора РФ Путіна Дмитро Пєсков.

Ліквідація російських СУ-34

Нагадаємо, 22 грудня ЗСУ знищили три російські літаки Су-34. Російські окупанти підтвердили втрату трьох бортів на південному напрямку. За деякими версіями, їх було збито під час бомбардування українського плацдарму в районі Кринок у Херсонській області.

Як раніше повідомлялося, найімовірніше, три російські бомбардувальники Су-34 були вражені ЗРК Patriot. Експерти підкреслили, що використання системи протиповітряної оборони проти російської тактичної авіації є значущим досягненням.

Також нищівні удари Сил оборони України по трьох російських бойових літаках Су-34 значно вплинули на операції російських військ на лівому березі Дніпра. Оперативне зведення розвідки Великої Британії свідчить, що нездатність окупантів встановити контроль над повітрям суттєво обмежує їхні можливості на полі бою.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти