Росіяни можуть почати новий потужний наступ: експерт пояснив, до чого тут вибори Путіна

10 грудня 2023, 13:59
Експерт розповів, що росіяни постійно промацують Україну і Захід на предмет переговорного процесу.
Росіяни можуть почати новий потужний наступ: експерт пояснив, до чого тут вибори Путіна
Чи може РФ активізувати новий наступ / колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, Facebook

В інтервʼю Главреду директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик розповів, яка ситуації на фронті та чи може Росія піти в новий наступ.

"Я цього не виключаю. Є така думка, що росіяни можуть почати новий наступ після так званих виборів Путіна. Я також не виключаю, що фронт (і це показує ситуація навколо Авдіївки, Куп'янська, Бахмута та інших міст) може рухатися. Головне - не робити з цього катастрофу. Не робити з населених пунктів "брестських фортець" чи нових "азовсталей" (хоча тоді з точки зору стратегії це, можливо, було правильним рішенням)", - заявив Кулик.

Експерт розповів, якщо Україні потрібно буде відступити на рубежі, які будуть терміново побудовані, залиті бетоном, створені укріпрайони, це варто буде зробити.

відео дня

"І коли рухається фронт, це просто означає різні етапи цієї війни. Потім буде етап нашого наступного наступу, але зараз є загроза, що після виборів Путіна Росія може піти в новий великий наступ, і ми маємо бути готовими до нього та принаймні спробувати його зупинити. Тобто не дати їм далеко просунутися та піти в контратаку", - додав Кулик.

Він зазначив, що росіяни постійно промацують Україну і Захід на предмет переговорного процесу. Не минає і тижня, щоб той чи інший російський чиновник чи навколокремлівський експерт під час виїзду за кордон не вкидав інформацію про готовність "башт" Кремля розмовляти на предмет перемир'я або ситуативної домовленості.

"Росія зацікавлена у переговорах, питання у тому, що має бути їхнім предметом. Якщо це невеликі кейси, пов'язані з обміном полоненими, інтенсивністю на певних напрямках, рухом людей за лініями розділення - це одна історія. Якщо це стосується певних зобов'язань - зовсім інша. І обставин для таких переговорів на фронті немає. Більше того, зараз на фронті складаються несприятливі для України обставини, і за цих позицій нічого доброго для нас ці переговори не принесуть", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що Росія розпочала "зимову кампанію ударів" по Україні. Удари були завдані за допомогою Ту-95, які "фактично не розгорталися і не використовувалися протягом останніх кількох місяців".

В МЗС рознесли плани Росії і попередили Кремль. Пропагандистські заходи Росії на окупованих територіях, такі як "вибори" глави Кремля Володимира Путіна – нікчемні і незаконні, сказали у МЗС України.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти