РФ приховує інформацію про загиблих: росіяни масово звертаються в Комітет солдатських матерів

5 березня 2022, 09:08оновлено 5 березня 2022, 13:43
Комітет просто "завалений" дзвінками і листами матерів російських військових, які втратили зв'язок з дітьми.
РФ приховує інформацію про загиблих: росіяни масово звертаються в Комітет солдатських матерів
РФ приховує інформацію про загиблих в Україні солдатів/ Фото Reuters

В Росії досі відмовляються говорити про тисячі загиблих під час вторгнення в Україну солдатів. Російська сенаторка Людмила Нарусова – вдова Анатолія Собчака і матір Ксенії Собчак – заявила про загибель багатьох солдатів РФ в Україні.

Проте військове відомство Росії відмовилось як підтверджувати, так і спростовувати цю інформацію. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації України.

"Росія відправила до України призовників, яких або змушували підписувати контракти, або взагалі робили це за них", – йдеться у повідомленні.

Нарусова розповіла, що з роти зі 100 солдатів вижили лише четверо.

Також вона зазначила, що у Комітет солдатських матерів постійно звертаються матері, які втратили зв'язок з дітьми, котрих відправили воювати з українцями. За її словами, Комітет "просто завалений" дзвінками і листами.

Раніше повідомлялося, що втрати Росії у війні з Україною уже величезні, і постійно збільшуються, при цьому Москва не розраховувала на такий варіант розвитку подій. Втрати почнуть серйозно впливати на росіян, коли ця кількість перетне психологічну позначку у 10 тисяч осіб. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

При цьому, як заявив журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв, безповоротні втрати російських окупантів в Україні на сьогоднішній день швидше за все, уже досягають 10 тисяч. У той же час він нагадав, що в Росії офіційно визнали 498 загиблих солдатів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти