10 тисяч - реальна цифра: у Bellingcat оцінили втрати РФ в Україні

5 березня 2022, 00:45
Кремль переоцінив кількість і якість своєї агентури в Україні, впевнений Христо Грозєв.
полонений
Полонений окупант / Фото 200rf.com

Безповоротні втрати російських окупантів в Україні на сьогоднішній день досягають 10 тисяч, заявив журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв.

В інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніної він нагадав про те, що в Росії офіційно визнали 498 загиблих солдатів.

"Але, якщо ви уважно прочитаєте, то зрозумієте, що мова йде саме про інформацію з Міноборони РФ. Але ж це комплексна війна, там не тільки Міноборони РФ бере участь, а також Росгвардія, батальйони так званих "ЛДНР", - пояснив журналіст.

Він каже, що якщо спиратися на те, як вважають в РФ , то зазвичай співвідношення близько 10:1, тому 10 тисяч загиблих росіян – цілком допустима цифра.

Співрозмовник також припустив, що перед початком вторгнення Володимира Путіна недостовірно поінформували про настрої українців. Зокрема, Кремль переоцінив кількість і якість своєї агентури в Україні.

"Вважали, що відразу після початку вторгнення, після перших успіхів кращих російських десантників, тисячами нібито зістрибнути з вертольотів і літаків над Києвом, вони займуть центр міста, там їх зустріне агентура і все це закінчиться дуже швидко. Перша група з 100 десантників програла українцям і це унеможливило висадку іншої тисячі десантників, бо не було аеропорту для цього. Після цього довелося шматками випускати десантників в меншій кількості", - додав Грозєв.

Війна РФ проти України

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти