Перемовини щодо Донбасу і зброя для України: експерт розкрив плани Байдена

19 грудня 2020, 15:15
Позиція адміністрації Байдена щодо України і пострадянського простору буде відрізнятися від підходу Трампа, стверджує Майкл Макфол.
Байден
Байден буде підтримувати Україну та країни пострадянського простору - дипломат / Reuters

Новообраний президент США Джо Байден добре розуміє політичні процеси на пострадянському просторі. Він призначатиме людей, які розбираються в ситуації в регіоні. Нова американська адміністрація надасть політичну, економічну та військову підтримку Україні.

Про це заявив американський політолог і дипломат, колишній посол США у Росії Майкл Макфол в інтерв'ю російському інформагентству Інтерфакс, коментуючи зміни політики Вашингтона щодо країн пострадянського простору.

За його словами, Байден неодноразово приїжджав до України, Грузії і Молдови, а також має зв'язки з країнами Балтії. Політик знає цей регіон краще, ніж всі попередні американські президенти. У Білому домі, Пентагоні і Держдепі США Байден призначатиме людей, які добре розбираються в питанні політики пострадянських держав. Вашингтон має намір працювати в цьому напрямку більш активно, ніж адміністрація Трампа.читайте такожЯкою буде доля України за Байдена

Як вважає Макфол, військова підтримка України продовжиться. Однак головна проблема полягає в тому, що Вашингтон припинив впливати на політичні та економічні реформи в країні, а також на перемовний процес щодо Донбасу. Адміністрація Байдена планує виправити цю ситуацію.

"Президент Трамп своїми передвиборчими зусиллями лише сплутав політику нашої допомоги Україні, і ми всі знаємо, що в результаті йому був оголошений імпічмент. У підсумку всі були роз'єднані, не підштовхували Україну до тих реформ, які, на мій погляд, необхідні, і як результат, на мій погляд, в Україні стався небезпечний відкат. Не можу передбачати, але думаю, що адміністрація Байдена буде набагато більш залучена до економічних і політичних реформ (в цій країні)", - підкреслив Майкл Макфол.

США - Україна новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти