Пентагон відкрито звернувся до Росії через нарощування військових сил

10 квітня 2021, 14:20оновлено 10 квітня 2021, 15:34
Таке нарощування тільки викликає ще більшу нестабільність та небезпеку в тій частині світу, де вже було занадто багато насильства, заявили в Пентагоні.

Пентагон
Пентагон відкрито звернувся до Росії через нарощування військових сил / Reuters

Пентагон закликає Росію пояснити свої дії з нарощування військових сил на східному кордоні України та в окупованому Криму, заявив прессекретар відомства Джон Кірбі.

"Я не збираюся говорити про оцінки розвідки або про те, що ми бачимо. Ми закликаємо росіян розповісти світу, що вони роблять, з якими силами, з якими можливостями і які їхні наміри", - сказав Кірбі під час брифінгу.

Після запитань журналістів про нарощування російських сил Кірбі сказав репортерам Пентагону, що "це відмінні запитання, які треба задати (міністру оборони Сергію) Шойгу в Москві".

За словами Кірбі, таке нарощування "тільки викликає ще більшу нестабільність та небезпеку в тій частині світу, де вже було занадто багато чвар і занадто багато насильства".

Кірбі сказав, що він постійно говорив про дії Росії як про нарощування сил, "саме тому, що ми не думаємо, що росіяни були повністю прозорі в тому, що вони роблять", - сказав він.

Війська Росії біля кордонів України - про що йшлося раніше:

  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не становить загрозу для жодної країни світу, включаючи Україну.
  • Президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом США Джо Байденом. У Білому домі після розмови президентів зазначили, що Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед російською агресією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти