Один з найбільших провалів: РФ збила власний дрон "Охотнік" – в чому причина

9 жовтня 2024, 09:52
235
Ймовірно, Росія хотіла приховати свою брехню щодо досягнень у галузі мало помітності.
Один з найбільших провалів: РФ збила власний дрон 'Охотнік' – в чому причина
РФ збила власний дрон / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот з відео

Російський новітній безпілотник С-70 "Охотнік", ймовірно, вийшов з-під контролю над Україною, після чого він був збитий російським винищувачем Су-57, який його супроводжував. Про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що збиття С-70 "Охотнік" може бути одним з найбільших провалів, коли-небудь пережитих російськими повітряно-космічними військами, якщо не гірше.

За даними видання, після падіння дрона російські військові відразу завдали удару ракетою "Іскандер" на місце події. Метою цього було знищення уламків.

відео дня

Також повідомляється, що існують кілька причин, через які Росія прагнула завадити Заходу отримати доступ до фрагментів безпілотника для вивчення.

"Ці ракети дефіцитні й дорогі, і відволікання однієї з них від кампанії проти міст України свідчить, що це була високопріоритетна мета", – йдеться в повідомленні.

В Forbes додали, що незважаючи на спроби росіян знищити докази, українській стороні вдалося вилучити ключові компоненти безпілотника С-70 для подальшого аналізу. З уламків можна отримати важливу інформацію, яка, ймовірно, зведе нанівець здатність С-70 до забезпечення своєї скритності, що зробить ці дрони менш ефективними.

Ще одним з можливих пояснень, чому Росія прагнула знищити уламки свого дрона "Іскандером", є бажання приховати свою брехню щодо досягнень у галузі малопомітності.

"З огляду на російську культуру, цілком можливо, що навіть старші командири не знають про ці недоліки... Можливо, російське керівництво ось-ось дізнається, що їхній дорогий і розрекламований безпілотник-невидимка насправді зовсім не "стелс". І дізнаються вони це, прочитавши в ЗМІ", – відкреслили у виданні.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Удари РФ по Україні - останні новини

Нагадаємо, у ніч на 8 жовтня ворог завдав удару по Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М із окупованого Криму. На щастя, обійшлося без людських жертв та постраждалих.

У ніч на 7 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні балістичною ракетою "Іскандер-М", керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей, а також ударними БпЛА.

В той же час, українські захисники почали масово використовувати вдосконалені дрони-камікадзе для боротьби з розвідувальними безпілотниками країни-агресора РФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти