У Білорусі напередодні виборів затримали главу штабу суперниці Лукашенка

8 серпня 2020, 18:26оновлено 9 серпня 2020, 01:31
Жінка була арештована при виході з литовського посольства.
Марія Мороз
Марія Мороз осолює штаб кандидата в президенти країни Світлани Тіхановської / Радіо Свобода

У Білорусі напередодні виборів президента затримали Марію Мороз, яка очолює штаб кандидата Світлани Тіхановської .

"Затримано начальника штабу Світлани Тіхановської Марію Мороз", - повідомляє прес-секретар політика Анна Красуліна.

За інформацією представників штабу, Мороз була затримана при виході з литовського посольства, яке відвідувала для оформлення візи. До жінки підійшли люди, які представилися співробітниками МВС. Однак в прес-службі ГУВС Мінська стверджують, що столичній міліції про дане затримання нічого не відомо.

Пізніше з'явилася інформація, що Мороз відпущена з відділу по боротьбі з організованою злочинністю МВС Білорусі.

"Вони сказали, що мене не затримували, а просто запросили проїхати, посадили до себе в машину і відвезли", - пояснила Мороз.

читайте такожВ Білорусі влаштували протест після арешту діджеїв за пісню Цоя Змін Представник Тіхановської розповіла, що з нею провели бесіду. Зокрема, силовики почали вимагати не влаштовувати масові заворушення. Мороз відповіла, що вони "за мирні зміни і чесні вибори".

Раніше білоруські правоохоронці затримали довірену особу Тіхановської Андрія Смоленчука і його дружину Жанну Мякиш. Причина затримання не повідомляється. За попередніми даними, це пов'язано з тим, що представники опозиції планували бути присутнім в якості спостерігачів на виборчих дільницях.

Як раніше повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбудуться президентські вибори. В даний час достовірні рейтинги кандидатів в президенти не відомі , так як в країні немає повноцінної політичної соціології. У той же час незалежні соціологи спробували оцінити рейтинг чинного президента країни Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, в ході звернення до білоруського народу перед виборами чинний президент країни Олександр Лукашенко назвав опозицію трьома нещасними дівчатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти