"Піррова перемога": експерт пояснив, чому репресії Лукашенку не допоможуть

17 серпня 2020, 01:30
Білорусі потрібен круглий стіл стосовно поступового транзиту влади, вважає Сергій Таран.
лукашенко
Олександр Лукашенко / tut.by

Політолог Сергій Таран оцінив ситуацію у Білорусі після президентських виборів.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24 , для Олександра Лукашенка кращим сценарієм стане поступова передача влади.

"Найоптимістичніший сценарій для Лукашенка — це піррова перемога, коли він залишається при владі, але втрачає політичну легітимність, і все одно проблема не зникає. Очевидно, що для Білорусі буде краще сценарій, коли був би запропонований круглий стіл щодо поступового транзиту влади — переходу влади від Лукашенка до опозиції. Можливо, шляхом ще одного туру виборів, так, як свого часу було за часів Помаранчевої революції, тоді було політичне рішення, і був третій тур виборів. Або шляхом інших процесів, наприклад, оголошення дострокових парламентських виборів", - сказав він.

відео дня

читайте такожУ Кремлі натякнули на силовий варіант: про що домовилися Путін з Лукашенком За словами експерта, силове придушення протестів може тільки погіршити ситуацію, і сам Лукашенко це розуміє.

"Потрібен якийсь політичний крок. Тільки репресіями ситуацію вирішити неможливо. Чим далі ці репресії поширюються, тим більше вони провокують реакцію у відповідь. Саме тому Лукашенко почав послаблювати тиск правоохоронців", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив про те, що Україна, "наказує провести нам нові вибори. Якщо підемо на поводу у них, то загинемо як нація".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти