Навального атакували отрутою з групи Новачок - заява уряду Німеччини

2 вересня 2020, 16:52
МЗС Німеччини викличе посла Росії для розмови з приводу отруєння опозиціонера. Також Берлін проінформує ЄС і НАТО щодо нових даних.
Навальний
Навального отруїли отрутою з групи "Новачок" / Reuters

У середу, 2 вересня, у Кабміні Німеччини зробили гучну заяву про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, який лежить в клініці Шаріте в Берліні в стані коми . В уряді зазначили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".

Про це сказано в повідомленні на сайті уряду ФРН.

Уже відомо, що МЗС Німеччини викличе посла Росії для розмови у світлі цієї інформації. Також Берлін проінформує ЄС і НАТО щодо нових даних.

"Те, що Олексій Навальний став жертвою атаки із застосуванням хімічної отруйної речовини нервово-паралітичної дії в Росії, є тривожним інцидентом. Федеральний уряд рішуче засуджує цей напад. Російський уряд настійно закликає пояснити ситуацію", - сказано в повідомленні.

Дружину Навального вже проінформували про результати обстеження, сказано в повідомленні.

Як відомо, 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе зле під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і приєднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.

У суботу, 22 серпня, Навального привезли до Берліна для лікування в клініці Шаріте. Лікарі оцінюють стан пацієнта як стабільний.

читайте такожНавальний мав заснути в літаку і більше не прокинутися - політолог Нагадаємо, у німецькій клініці Шаріте заявили, що Олексій Навальний був отруєний речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Що це таке і чим воно небезпечне, пояснив завідувач кафедрою біохімії Санкт-Петербурзької ДМА імені І.І. Мечникова Володимир Дадалі.

"Інгібітори холінестерази бувають різними. Є отруйні речовини, наприклад, зарин, після такого отруєння вже немає ніяких розмов ... Є інгібітори, якими знищують комах, тарганів. Є лікарський препарат фосфакол, він застосовується в очній практиці, теж інгібітор холінестерази, тільки слабкіший ... Є ще препарат прозерин, це теж інгібітор холінестерази", - розповів Дадалі в коментарі RT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти