"НАТО - символ невдачі Москви": у Росії пояснили, чому у Кремля в усьому винна Україна

24 червня 2021, 07:50
Росія використовує образ зовнішнього ворога у вигляді України для вирішення внутрішньополітичних проблем, вважає Леонід Гозман.
Кремль
Росія залишилася одна після розвалу блоку Варшавського договору - російський політик / Reuters

Звинувачення Києва з боку Москви продиктовані спробою російської влади вирішити проблеми всередині країни за допомогою конструювання образу зовнішнього ворога, яким виявилися Україна або США. Росія особливо болісно реагує на тему НАТО, тому що після розвалу Варшавського Договору всі вступили до Альянсу, а Москва залишилася одна. Про це заявив російський опозиційний політик Леонід Гозман.

У ефірі телеканалу Україна 24 він прокоментував заяву міністра оборони РФ Шойгу про те, що Україна напередодні саміту НАТО у Брюсселі нібито "спровокувала" чергову кризу на Донбасі, щоб догодити "деяким європейським країнам". За словами Гозмана, цей меседж спрямовано на російських громадян, щоб крізь призму зовнішнього ворога пояснити їм складну соціально-економічну ситуацію в країні.читайте такожВступ України до НАТО: у США розкрили головну помилку Зеленського

"По-перше, це для своїх. Треба постійно отримувати підтвердження того, чому у нас все так хрєново – чому ціни ростуть, чому щеплень не вистачає і так далі - це тому, що вороги кругом. "Фронтменом" наших ворогів є ви - вже ми все для вас добре робимо, а ви всі невдячні чомусь. Крім того, вони не вміють нічого іншого казати. Раніше такі ляльки були - натиснеш на живіт, а вона каже "мама". Вона не вміла говорити нічого крім "мама". Якщо її на підлогу кинути - вона теж буде "мама" говорити. І наші теж нічого іншого не вміють говорити, Вони кажуть - ось Україна винна, ось американці", - вважає політик.

Крім того, він додав, що російська влада важко реагує на тему Північноатлантичного альянсу. Причиною тому є припинення існування Організації Варшавського договору (ОВД), в результаті якого країни вступили до НАТО, а Росія залишилася одна.читайте також"Яких реформ ви ще хочете?" Україна різко звернулася до НАТО і оголосила про вимогу

"Крім того, що НАТО - це серйозна військова структура, з якою важко Росії мати справу, це ще й символ нашої глобальної невдачі. Колись було НАТО і був Варшавський договір. Наразі всі колишні члени Варшавського договору розбіглися, і практично всі вступили до НАТО... Ми залишилися одні", - підкреслив Леонід Гозман.

Інтеграція України до НАТО

Президент Володимир Зеленський 7 червня під час перемовин з главою США Джо Байденом запропонував Вашингтону створити конкретний і покроковий план інтеграції України до НАТО.

14 червня Зеленський заявив, що Байден повинен чітко відповісти на питання, чи бачать на Заході Україну в НАТО, і коли Київ отримає ПДЧ.

Після саміту Північноатлантичного альянсу, який відбувся 14 червня, в НАТО сказали, що Україна інтегрується до блоку безпеки Заходу на підставі ПДЧ. Однак коли конкретно Києву нададуть такий план, в організації не уточнили.

Президент США Джо Байден сказав, що Україна наразі не готова до вступу в НАТО. Головним каменем спотикання американський президент назвав корупцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти