На Землі відбудеться різке потепління: в ООН назвали терміни

14 січня 2021, 23:16оновлено 15 січня 2021, 01:23
Останнє десятиліття було одним з найтепліших.
На Землі відбудеться різке потепління: в ООН назвали терміни
Світ рухається до катастрофічного підвищення температури / pixabay

В ООН зробили тривожну заяву про глобальне потепління. Як повідомили в організації, 2020 рік був одним з двох найспекотніших за всю історію спостережень за глобальними температурами.

Однак у цьому столітті світ рухається до катастрофічного підвищення температури на 3-5 градусів за Цельсієм, йдеться у в звіт Всесвітньої метеорологічної організації.

У 2020 році середня глобальна температура становила близько 14,9 градуса за Цельсієм. Це приблизно на 1,2 градуса вище рівнів, зареєстрованих до індустріальної епохи, починаючи приблизно з 1850 року.

"У цьому столітті ми рухаємося до катастрофічного підвищення температури на 3-5 градусів за Цельсієм. Світ з природою є визначальним завданням 21-го століття. Це має бути головним пріоритетом для всіх, скрізь", - заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

читайте такожКатастрофа зовсім близько: кліматолог розповіла, чим загрожують зміни клімату

У звіті, який охоплює, серед іншого, дані від космічного агентства Сполучених Штатів, також зазначено, що погодні умови Ла-Нінья, ймовірно, збережуться до середини поточного року.

При цьому вчені стверджують, що приблизно через 20-30 років на Землі настане переломний момент у підвищенні температури, пише Science Advances.

Зміни клімату - про що раніше писав Главред:

  • Раніше кліматолог Віра Балабух попередила про катастрофу через глобальне зміни клімату.
  • Голова Української кліматичної мережі Ілля Єременко заявив, що світ може зіткнутися з такими змінами клімату, при яких стане неможливим виживання людства. Для того, щоб цього уникнути, у нас є всього лише 10 років.
  • Кліматологи спрогнозували, яким буде 2021 рік. За їх словами, на погодні умови вплине явище Ла-Нінья в тропічній частині Тихого океану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти