Лукашенко жорстко висловився про Україну і пригрозив ударом Польщі з Литвою

29 жовтня 2020, 13:51оновлено 29 жовтня 2020, 15:44
Лукашенко заявив про наміри Польщі взяти під контроль Білорусь.
Лукашенко
Лукашенко стверджує, що Зеленський зазнав нищівної поразки на місцевих виборах / Reuters

Білоруський президент Олександр Лукашенко закликав Україну не втручатися у внутрішньополітичні процеси Білорусі і пригрозив відповіддю Польщі та Литві у разі їх потенційної військової інтервенції.

Як повідомляє державне інформагентство Белта, під час засідання з кадрових питань Лукашенко вирішив переказати свою телефонну розмову з главою Держдепу США Майком Помпео. Під час перемовин білоруський глава держави заявив американському чиновнику про жорстку реакцію Мінська в разі можливої військової загрози з боку Польщі та Литви.

"У нас з ним дуже добрі стосунки. Все, що пишуть в Telegram-каналах, - це фігня. Нічого він від мене не вимагав, була дуже тепла, добра така розмова. Але я йому прямо сказав, по-дружньому: "Майк, незважаючи на це, я ж розумію, що відбувається". І я його попередив: якщо тільки там смикнуться з боку Польщі, Литви і, може, України (це навіть не обговорюється, їм не до цього), а ось поляки і литовці, в основному поляки (що там литовці - армії немає), - ну, ми будемо відповідати", - сказав Лукашенко.

Крім того, він звинуватив Польщу в посяганнях на Білорусь, проте зазначив, що в разі небезпеки Мінськ буде протистояти Варшаві.

"Полякам потрібна вся Білорусь. Ви знаєте, навіть якщо все НАТО увійде у Білорусь, у них це не вийде", - додав Лукашенко.

Також він в черговий раз виступив зі звинуваченням на адресу України в нібито втручанні Києва в справи Білорусі і вказав на провал президентської партії Слуга народу на місцевих виборах. Він стверджує, що українська держава не повинна втручатися у білоруські справи.читайте такожУ Зеленського не прийняли привітання Лукашенка з Днем незалежності

"А що в Україні сталося, наш друг Володя Зеленський? Нищівна поразка на виборах до місцевого самоврядування. Тому не треба в сусіда кидати камінням, не треба в наш город лізти. Розберіться у себе" - підкреслив Лукашенко.

Україна – Білорусь новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти