"Кулак буде пізніше": дипломат розкрив сценарій Байдена проти Путіна

18 червня 2021, 05:10
Путін після зустрічі з Байденом отримав другий випробувальний термін, стверджує Павло Клімкін.
Путін, Байден
Байден заручився підтримкою союзників перед зустріччю з Путіним - дипломат / Reuters

Президент США Джо Байден застосовує щодо глави РФ Володимира Путіна метод чергування м'якої і жорсткої сили. Наразі господар Кремля отримав другий "випробувальний термін", проте Байден вже встиг заявити про створення групи не тільки зі стратегічної стабільності, а й щодо питань кіберзлочинності. Зустріч лідерів двох держав завершилася на користь глави Білого дому, який заручився підтримкою стратегічних союзників. Про це заявив український дипломат, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що перший удар Байдена – це американські санкції щодо Росії за звинуваченням у втручанні у вибори і кібератаках. Наразі, незважаючи на зустріч, президент США також каже і про створення робочої групи щодо кіберзлочинності.

"Залізна воля є, а кулак буде пізніше. За такою кримінальною термінологією це насправді другий випробувальний термін. Перший йому Байден дав, коли вийшов і впровадив санкції щодо Росії за втручання у вибори, за кіберзлочинність. А наразі зустріч, адже він грає з ним в тактику батога і пряника і каже, що відтепер створюється група зі стратегічної стабільності і щодо кіберзлочинності", - вважає Клімкін.читайте такожПотужна підтримка Києва і слова Байдена: у США розкрили деталі перемовин з Путіним

відео дня

За його словами, зустріч двох глав держав завершилася з перевагою Байдена. Саміт США і Росії відбувся після того, як американський президент зустрівся з союзниками і підписав низку важливих документів в європейському та євроатлантичному напрямках.

"За футбольною термінологією, емоційно це для Байдена 2:1, тому що у Путіна теж є один гол, ми повинні бути чесними. Він же хоче виглядати всередині Росії як сильний президент, тут він тисне руку Байдену, до речі, і у США Байдена критикують за зустріч з Путіним. Але Байден вийшов переможцем. Він зустрівся з Путіним після низки дуже важливих заходів: підписання нової Атлантичної хартії з Джонсоном, саміт "Великої сімки", саміт НАТО, саміт США – ЄС. Скільки союзників у Байдена і скільки союзників у Росії?"- підкреслив Павло Клімкін.

Зустріч Байдена і Путіна

Саміт США і Росії, в рамках якого відбулася зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна, пройшов 16 червня у Женеві. Під час дискусії сторони обговорили низку питань, пов'язаних з американо-російськими відносинами.

Пізніше в Держдепі розповіли про те, що Байден на зустрічі з Путіним оголосив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Господар Білого дому і глава Кремля також поговорили про ситуацію, пов'язану з врегулюванням військового конфлікту на Донбасі.

Байден попередив Путіна про те, що якщо хакери з Росії атакуватимуть стратегічні сектори США, то Вашингтон вживе заходів щодо Москви у кібернетичній сфері.

17 червня заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не має наміру скасовувати антиросійські санкції, які були впроваджені щодо Москви через агресію щодо України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти