Куратор переговорів від РФ по Донбасу прилетів до Берліна під час пандемії

13 травня 2020, 19:31
Російського чиновника запросила німецька сторона.
Дмитро Козак
Дмитро Козак таємничо полетів до Берліна обговорювати українське питання / Скріншот

Заступник голови адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак 13 травня прибув до Берліна для обговорення з німецькою стороною ситуації на сході України. Візит куратора РФ по переговорам на Донбасі відбувся, незважаючи на пандемію коронавіруса, яка вирує у всьому світі.

"Козак — головний парламентер з боку Росії по Україні, ймовірно, є питання, які змусили його терміново прилетіти в Берлін для спілкування з кимось віч-на-віч всупереч карантинних обмежень і санкцій Євросоюзу", — сказав РБК джерело в російському уряді.

Відзначається, що Україну не запросили на переговори, у діалозі візьмуть участь представники Росії та Німеччини.

відео дня

"Це сувора двосторонка", — розповіло журналістам інше джерело.

читайте такожУ Зеленського повідомили про ймовірне повернення Донбасу до кінця рокуВ Кремлі стверджують, що Німеччина запросила російського представника, щоб "краще зрозуміти лінію" Москви на переговорах з врегулювання конфлікту.

Переговори провокують чимало запитань, оскільки раніше про них офіційно не повідомляли. Дивують вони ще і з тієї причини, що всі світові політичні візити вже довгий час скасовані через пандемію Covid-19.

Також візит залишається незрозумілим, оскільки Козак з 2014 року перебуває під санкціями Євросоюзу.

Нагадаємо, голова парламентського комітету з зовнішньої політики Олександр Мережко прокоментував інформацію про створення Консультаційної ради при ТКГ в Мінську.

Нагадаємо, Тристороння контактна група, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня, домовилася про створення органу, яким фіксується суб'єктність самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". У суспільстві ця новина справила ефект вибуху бомби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти