Вчені приголомшили прогнозом про вплив пандемії на клімат

10 травня 2020, 18:41
Фахівці заявили, що коронавірус негативно впливає на кліматичну ситуацію у світі.
Коронавірус, вчені
Вчені розповіли, як Ковід-19 впливає на клімат / spiegel.de/

Китайський коронавірус швидко поширюється і багато країн світу запровадили карантинні обмеження для того, щоб знизити ризик інфікування серед громадян. За словами вчених, карантин негативно позначився на глобальній системі метеорологічних спостережень.

Як пише у Facebook Кафедра метеорології та кліматології КНУ ім. Тараса Шевченка, попри те, що значна частина спостережень здійснюється в автоматичному режимі, кількість і якість прогнозів все-таки змінилися.

читайте такожЧекаємо похолодання і сніг: синоптик дала прогноз погоди в травні в Україні

Це пояснюється тим, що в багатьох країнах, які розвиваються, перехід до автоматизованих спостережень все ще не завершений і спостереження на станціях проводяться фахівцями, а потім передаються до міжнародних мереж та центрів збору інформації.

У результаті пандемії кількість метеорологічних спостережень із комерційних повітряних суден різко скоротилася в середньому на 75-80% у порівнянні зі звичайними умовами. У південній півкулі цей показник наближається до 90%.

"Деякі країни (перш за все, європейські) здійснюють додаткові запуски радіозондів для часткової компенсації втрат авіаційних даних", – йдеться у повідомленні.

Вчені приголомшили прогнозом про вплив пандемії на клімат

"Системи спостереження за океаном характеризуються високим ступенем автоматизації, і очікується, що більшість їх компонентів будуть продовжувати добре працювати протягом найближчих декількох місяців. Однак, дрейфуючі буї та поплавці необхідно буде передислокувати, причали необхідно буде обслуговувати, а системи спостереження з судів – обслуговувати, калібрувати і поповнювати. Тому з часом можна очікувати поступового скорочення кількості спостережень, і ця тенденція буде продовжуватися доти, поки не буде відновлена необхідна діяльність з постачання та обслуговування", – додали фахівці.

Як раніше писав Главред, заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що масковий режим в Україні може завершитися до кінця літа у разі зниження кількості нових випадків зараження китайським коронавірусом.

Вчені приголомшили прогнозом про вплив пандемії на клімат
Вчені приголомшили прогнозом про вплив пандемії на клімат

Нагадаємо, раніше повідомлялося, карантин в Україні з 11 травня почнуть послаблювати, а раніше поданий Кабміном план виходу з нього буде переглянутий, заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти