Контрудар проти гібридних загроз: Німеччина і Литва стягнули війська до кордонів Білорусі

17 липня 2021, 05:28оновлено 17 липня 2021, 06:56
Німеччина вперше бере участь на території країни-союзника в НАТО з ініціативи Берліна.
Армія Німеччини
Німецька дивізія перевірить свою здатність командування об'єднаними операціями союзників / Reuters / Fabrizio Bensch

Литва і Німеччина в п'ятницю, 16 липня, почали військові навчання неподалік від кордонів республіки Білорусь. Маневри спрямовані на вивчення сценаріїв щодо відбиття гібридних загроз та проведення операцій для підготовки колективного захисту. Військові навчання триватимуть до 29 липня. Це перші військові маневри, в яких ФРН бере участь на території держави-союзника Північноатлантичного альянсу з ініціативи Берліна.

Як повідомляє пресслужба Збройних сил Литви, військові навчання триватимуть з 16 по 29 липня. Вперше в маневрах візьме участь 10-й штаб бронетанкової дивізії бундесверу.

"Сценарій навчань покликаний навчити відображати гібридні загрози і проводити високоінтенсивні операції колективного захисту", - зазначено в повідомленні.

відео дня

Також відомо, що штаб Збройних сил Німеччини вперше проводить навчання на території союзника НАТО за своєю ініціативою.читайте такожСотні мігрантів в день мчать від режиму Лукашенка: в країні ЄС оголосили про війська біля кордонів Білорусі

Зазначається, що під час військових навчань німецька дивізія відпрацьовуватиме механізми планування і командування об'єднаними операціями союзних сил. У заходах візьмуть участь 12-я танкова бригада ФРН, 37-я бригада бронепехоти, 23-я бригада гірських піхотинців, а також бригада мотопіхоти Литви Залізний вовк.

Підкреслюється, що навчання повинні були бути проведені взимку, проте через епідемію COVID-19 їх перенесли.

Проблеми з нелегальною міграцією у Литві

  • Уряд Литви 2 липня оголосив надзвичайний стан на території держави через неконтрольований потік нелегальних мігрантів, які опиняються на території країни, перетинаючи кордон з Білорусю. За попередніми оцінками, у день білорусько-литовський кордон можуть перетинати понад 150 осіб.
  • Глава республіки Білорусь Олександр Лукашенко у відповідь на звинувачення на адресу Мінська сказав, що через санкції Заходу у країни більше немає можливості утримувати ву себе нелегалів.
  • Фінляндія у зв'язку з такою ситуацією вирішила відправити додаткові сили до Литви і Латвіъ, щоб організувати посилений контроль КПП з Білоруссю.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти