Глава Чечні Кадиров через Макрона накинувся з погрозами на Жириновського

31 жовтня 2020, 07:53
Глава Чечні зажадав від політика вибачень.
Кадиров,
Кадиров накинувся на Жириновського / Reuters

Глава Чечні Рамзан Кадиров, який раніше назвав Еммануеля Макрона лідером тероризму і налякав трагедіями, грубо відповів главі ЛДПР Володимиру Жириновському за його висловлювання про те, що губернаторам неприпустимо висловлюватися з міжнародних питань.

Він опублікував у Telegram довгу відповідь Жириновському, який "взяв сміливість вчити губернаторів їх роботі". Главі ЛДПР, вважає Кадиров, краще не згадувати релігію.

Крім того, глава Чечні фактично звинуватив Жириновського в отриманні грошей за думські мандати.

"Тому Жириновському краще не торкатися цієї теми. Так, нехай бере участь у ток-шоу, витрачає свої гроші, отримані від проданих до виборів мандатів, піариться, гуляє і кайфує, розробляє законопроєкти... Але не згадуй релігію, Жириновський. Релігія і культура - поняття, які з тобою не поєднуються. І не заїкайся про боротьбу з тероризмом. Я ніколи не виправдаю тероризм, тому що, як піхотинець В.В. Путіна, сам особисто брав участь у боротьбі з цією заразою і переміг, втративши тисячі бойових товаришів", - сказав Кадиров.

Водночас Кадиров пригрозив політику і закликав його вибачитися.

"Жириновський, вибачся за свої слова. Потім досидь до закінчення свого депутатського терміну в Державній Думі. Може тобі і пощастить, і ти зможеш знову заробити хороші гроші на виборах депутатів нового скликання. Інакше ні мандат, ні гроші тобі не допоможуть", - додав глава Чечні.

Також він укотре звернувся до керівництва Франції.

"А керівництву Франції дам пораду: вибачтеся перед мусульманами світу. Ви ліквідували хлопця і поставили крапку у скоєному вбивстві. На цьому все закінчилося. Все те, що було після цього - акції, заяви, заклики - до доброго не приведе. Зупиніться, вибачитеся... Інакше все стане тільки гірше", - підсумував Кадиров.

Додамо, виступаючи у радіоефірі, Володимир Жириновський по суті повторив недавні слова прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що питання зовнішньої політики - не прерогатива губернаторів. За словами Жириновського, компетенція губернаторів - господарські питання.

Убивство вчителя у Франції - про що йшлося раніше:

  • 20 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона в проведенні ісламофобської політики, заявивши, що Макрон націлився на іслам і мусульман.
  • Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував вбивство вчителя історії, підкресливши, що це — ісламістський теракт. Потім Макрон заявив, що ісламісти у Франції не спатимуть спокійно.
  • Президент Франції пообіцяв захистити світську освіту і викладачів від посягання релігійних екстремістів, і додав, що ніхто не буде відмовлятися від карикатур.
  • Макрон також висловив ідею щодо необхідності створити разом з Радою мусульман Франції організацію, яка дозволить побудувати "освічений іслам" в країні. За його словами, треба звільнити іслам у Франції від іноземного впливу і посилити контроль за фінансуванням мечетей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти