Хакери з Росії атакували об'єкти НАТО - Google

31 березня 2022, 15:31
Кібератаки виявили співробітники підрозділу Google з аналізу хакерських загроз.
Російські хакери
Хакери з Росії атакували об'єкти НАТО - Google / IBTimes UK

Американця корпорація Google заявила про те, що хакерське угруповання з Росії - Coldriver (вона ж Callisto), атакувала сервера тренувальних центрів НАТО і військових організацій деяких східно-європейських країн. Про це повідомляє новинне агентство Reuters.

"Вперше TAG зафіксувала атаки Coldriver, метою якої стали військові органи кількох країн Східної Європи, а також НАТО", – йдеться в повідомленні.

Крім того, хакери спробували за допомогою фішингу вкрасти призначені для Користувача дані, такі як паролі, логіни і дані кредитних карт.

відео дня

У Google на даний момент не можу сказати, чи були атаки успішними ‒ адже хакери використовували нові адреси Gmail. Але успішних фішингових атак на самих акаунтах поштового сервісу зафіксовано не було.

читайте такожРосійські хакери атакували Держдеп США - Politico

Нагадаємо, раніше міжнародне IT-співтовариство Anonymous, яке оголосило кібервійну владі Росії, виступило з новою ініціативою. Вони звернулися до російських солдатів з пропозицією про винагороду взамін на те, щоб ті здали свою зброю і спорядження.

"Російські солдати, всі, хто хочуть жити зі своїми сім'ями, дітьми, а не вмирати, світова спільнота Anonymous зібрала 1 млрд 225 млн 43 тисячі рублів, щоб допомогти тобі. Ми викупимо твоє спорядження, зброю надамо амністію і будь-яку валюту на рахунок або в біткоіни", - йдеться у зверненні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти