Горілі останки тварин і втекли в ліси люди: в М'янмі армія хунти спалила ціле село

17 червня 2021, 12:20
Підконтрольні хунті силовики в далекій азійській країні М'янма відзначилися позамежними звірствами - ціле величезне село перестало існувати.
М'янма
У М'янмі армія хунти спалила ціле село / Reuters

У М'янмі бійці, підконтрольні військовій хунті, спалила село Кінмен в окрузі Магуе, в якому проживає близько тисячі осіб. Таким чином силовики сподівалися придушити протести проти державного перевороту. Про це повідомляє The Associated Press.

Крім того, на фотографіях з соцмереж чітко помітні зруйновані пожежею будинки і обвуглені останки тварин.

Житель Кінмена розповів журналістам, що з усього села вціліли тільки 10 з 237 будинків. За його словами, хунта увійшла в село незадовго до полудня у вівторок, 15 червня.

На думку чоловіка, військові шукали членів сільських сил оборони, призначених для захисту від військ і поліції хунти і озброєних саморобними мисливськими рушницями. Саме вони попередили жителів до прибуття хунти, тому майже всі місцеві встигли втекти в ліс.

"Коли вони нічого не знайшли, вони почали підпалювати будинки. Безпосередньо біля нашого села є ліси. Більшість з нас втекла", - сказав чоловік.

За його підрахунками, в результаті нападу військ хунти загинули три людини, в тому числі хлопчик-пастух і літнє подружжя, які не встигли сховатися.

"Ми думаємо, що це ще не кінець. Ми переїдемо в інші села. Навіть якщо ми повернемося в наше село, нам ніде зупинитися, тому що все згоріло", — підсумував чоловік.

читайте такожУ Білорусі оголосили страйк і готують новий марш проти "щурячої хунти" Лукашенка

Нагадаємо, раніше у М'янмі в ході боїв, що відновилися з повстанцями народності рохінджа було вбито 25 осіб. Всі вони, як стверджують військові, були озброєні мачете і дерев'яними кийками.

Військові заявили, що направили в штат Ракхайн на заході країни, на кордоні з Індією і Бангладеш, де проживають рохінджа, бойові вертольоти.

Тоді ж прийшли повідомлення, що вісім осіб, у тому числі двоє солдатів, загинули в ході зіткнення. А місцеве населення змушене було покинути свої будинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти