Експертка зробила прогноз щодо України на зустрічі Байдена і Путіна

25 квітня 2021, 07:14
435
На підготовку зустрічі Байдена і Путіна піде декілька місяців, вважає Юлія Осмоловська.
кремль санкції
У Кремлі готуються до перемовин Путіна і Байдена - експертка / GettyImages

Кремль ймовірно готує зустріч президента РФ Володимира Путіна з господарем Білого дому Джо Байденом, проте у Москві цього не показують. Росіяни розуміють, що такі перемовини треба проводити. Під час дискусії проблема України не стане розмінним питанням, проте ситуація з українською державою навряд чи буде центральною темою зустрічі. Про це заявила експертка-міжнародниця Юлія Осмоловська.

У ефірі телеканалу Україна 24 вона припустила, що зустріч Путіна і Байдена не відбудеться найближчим часом. На підготовку подібного заходу потрібно декілька місяців. Проблем в американо-російських відносинах дуже багато, і це не тільки Україна. Не виключено, що проводитимуться "пакетні перемовини", і українське питання не стане центральним. Однак проблема України не буде і розмінною монетою.

"Проблемних питань двосторонніх відносин дуже багато, вони обмежуються не тільки Україною. До речі, шкода: коли обговорюється великий спектр питань, є ризик обміну за пріоритетними інтересами, так званий пакетний підхід до перемовин. Тому не варто казати, що Україна буде розмінним питанням, однак це буде точно не центральною темою", - пояснили Осмоловська.читайте такожБайден відреагував на заяву Путіна під час саміту з клімату

Також вона додала, що Кремль, швидше за все, веде підготовку до зустрічі Путіна і Байдена, але не показує цього. У якості прикладу вона навела участь глави РФ в кліматичному саміті. Москва до останнього не підтверджувала можливість виступу Путіна, проте він все ж таки взяв участь у заході.

"Думаю, що російська сторона готує таку зустріч, хоча вона може цього не показувати. Одним з питань телефонної розмови (президентів США і РФ) було запрошення Путіну взяти участь у кліматичному саміті. Російська сторона до останнього тримала невизначеність у цьому питанні, і 22 квітня раптово ми бачимо, що Путін з'являється на цьому саміті і виступає з якоюсь промовою. Об'єктивно росіяни розуміють, що така зустріч потрібна, і готуватимуться", - підкреслила Юлія Осмоловська.

Перемовини Байдена і Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти