"Буде під наглядом лікарів": президент Чехії потрапив в аварію під час їзди на мотоциклі

24 травня 2024, 09:44
179
Чеського президента госпіталізували, він пробуде у лікарні під наглядом медиків кілька днів.
Петер Павел
Президент Чехії потрапив в аварію під час їзди на мотоциклі/ колаж: Главред, Facebook Petr Pavel, УНИАН

Президент Чехії Петер Павел травмувався під час їзди на мотоциклі. Його забрали до лікарні, де він побуде кілька днів під наглядом медиків.

Про це повідомило ввечері у четвер, 23 травня, чеське видання iDnes з посиланням на пресслужбу чеського президента. Зазначається, що травми в Павела несерйозні, але він потребує нагляду лікарів упродовж кількох днів, тому залишатиметься на цей час в Центральному військовому госпіталі в Празі.

Речник чеського президента Віт Коларж зазначив у коментарі Чеському телебаченню, що не знає точного діагнозу.

відео дня

"У будь-якому випадку це незначна травма. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом упродовж кількох днів", – сказав речник.

Також він додав, що госпіталізація Павела не повинна мати сильного впливу на його робочий графік, адже попереду вихідні, але якщо щось зміниться, про це буде повідомлено.

У чеській поліції додали, що ця аварія не розглядається як ДТП, адже вона сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі.

Петр Павел - що про нього відомо

Петр Павел - чеський державний, військовий та громадський діяч, генерал армії у відставці. Обраний президент Чехії з 28 січня 2023 року.

Павел приняв присягу і став президентом Чехії 9 березня 2023 року, де замінив на посаді Мілоша Земана, який перебував на ньому два терміни – десять років.

У минулому Петр Павел - голова Військового комітету НАТО (2015-2018), перший представник східноєвропейської держави на цій посаді, начальник Генерального штабу армії Чеської Республіки

Раніше повідомлялося, що президент і міністр закордонних справ Ірану загинули в авіакатастрофі. Пасажирами гелікоптера, крім Раїсі, були міністр закордонних справ, губернатор іранської провінції Східний Азербайджан і аятола провінції Тебріз.

Аналітик і політтехнолог Олександр Кочетков зазначав, що після загибелі президента Ірану друзі Путіна навряд чи спатимуть спокійно. Іран усе менше і менше співпрацює з Росією щодо продажу зброї. Але не тому що боїться санкцій, а тому що зброя потрібна йому самому для власних цілей, сказав Кочетков.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти