Британія запровадила нові масштабні санкції проти Росії: хто потрапив до списку

6 квітня 2022, 19:37
Обмеження накладені на нові інвестиції в російську економіку, заборона на експорт обладнання в РФ, а також ввезення сталі.
Великобританія, Прапор
Великобританія ввела нові санкції проти РФ / Фото pixabay.com

Сполучене Королівство впровадило новий пакет обмежень проти російських громадян у відповідь на продовження РФ війни проти України, пише видання BBC. Обмеження накладені на нові інвестиції в російську економіку, заборона на експорт обладнання в РФ, а також ввезення сталі.

До списку санкцій Британія додала 8 бізнесменів. Вони пов'язані з банківським і енергетичним секторами і виробництвом. До списку потрапили:

  • Сергій Іванов ("Алроса");
  • Андрій Акімов ("Газпромбанк");
  • Олександр Дюков ("Газпромнефть");
  • Сергій Корогін (КамАЗ);
  • Андрій Гур'єв ("Фосагро");
  • В'ячеслав Кантор ("Акрон");
  • Леонід Міхельсон ("Новатек");
  • Борис Ротенберг ("СМП Банк").

Також Великобританія в рамках п'ятого санкційного пакету повністю заморозила активи "Ощадбанку" та "Московського кредитного банку". Також впроваджено повну заборону на нові інвестиції до російської економіки, пише CNN.

відео дня

"П'ятий пакет британських санкцій щодо Москви у зв'язку з війною в Україні включає повну заморозку активів найбільшого російського банку "Сбербанку" та "Московського кредитного банку", - зазначає видання.

За його даними, також запроваджено заборону на нові британські інвестиції в Росію на суму понад 14 млрд доларів в 2020 році.

Крім того, Великобританія планує повністю відмовитися від російської нафти і вугілля до кінця 2022 року. Також Лондон припинить імпорт газу, заліза і сталі з Росії і вводить заборону на експорт нафтового обладнання і каталізаторів.

Раніше Главред писав про те, що Сполучені Штати Америки ввели новий пакет антиросійських санкцій у зв'язку з нападом РФ на Україну. Під обмежувальні санкції потрапили російські топ-чиновники, а також їхні сім'ї.

Зокрема, Білий дім запровадив санкції проти дорослих дітей президента РФ Володимира Путіна, а також дружини і дочки міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти