Моторошний китайський вірус: експерт дав страхітливий прогноз

6 березня 2020, 00:56
Китай може накрити друга хвиля епідемії.

Коронавірус
Коронавірус вдасться побороти в країнах із сильним лабораторним потенціалом / Reuters

Коронавірус COVID-19, який убив вже понад три тисячі осіб у світі, може вдарити з новою силою в Китаї. Другу хвилю епідемії прогнозує глава кафедри епідеміології та біостатистики Гонконзького університету Бен Каулінг.

За його словами, Китаю вдалося стримати першу хвилю епідемії, люди повертаються до звичайного життя, однак саме це може стати причиною того, що спалах захворювання вибухне з новою силою, передає РИА Новости.

відео дня

Каулінг зазначив, що вірус COVID-19 не поширюється дуже швидко. За його словами, в найближчі тижні коронавірус може просочитися у ще низку країн. При цьому, якщо не будуть прийняті ефективні заходи контролю, "після другого місяця мова може йти вже про 10 тисяч випадків зараження, а впродовж другого місяця почнуть з'являтися летальні випадки, кількість яких до кінця другого місяця може досягти 20-30".

Експерт також вважає, що ще рано говорити про те, що небезпеки зараження коронавірусом вже немає, оскільки поки що "немає жодних доказів, що характеристики вірусу змінилися – ані з точки зору його передачі, ані в тому, що стосується серйозності інфекції".

Він також акцентував на тому, що коронавірус вдасться побороти в країнах із сильним лабораторним потенціалом і використанням "агресивної" програми тестування на захворювання. У менш розвинених країнах можливий сплеск кількості хворих і поява летальних випадків.

Тим часом в Таїланді підтвердили ще чотири випадки зараження смертельними китайським вірусом. Загальна кількість заражених в країні з початку епідемії досягла 47 осіб. Два нових пацієнта – громадяни Таїланду, один - 29-річний громадянин Італії, ще один – 22-річний студент, громадянин КНР. Всі заразилися коронавірусом за кордоном.

Як повідомляв Главред, 3 березня підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус в Україні - їм заразився житель Чернівців.

4 березня заступник глави Міністерства охорони здоров'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, що на даний момент у шістьох людей в Україні підозрюють коронавірусну інфекцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти