Перші інфіковані в Угорщині і карантин у школах Італії: коронавірус прогресує

4 березня 2020, 21:40оновлено 5 березня 2020, 01:59
Всі пацієнти ізольовані в медичних установах.
Італія
Італія вводить карантин / Фото: REUTERS1

Відразу два випадки зараження новим різновидом коронавіруса COVID-19 вперше зафіксовані в Угорщині.

Як йдеться у відеозверненні прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Facebook, пацієнтів екстрено госпіталізували в лікарню Будапешта.

"У нас є перший випадок коронавіруса, фактично це два пацієнти, які були доставлені в медичний заклад через коронавирусну інфекцію", - сказав Орбан.

Захворювання виявили у іранських студентів. Юнаки вирушили додому на іранський Новий рік, і один із них по приїзду вирішив перевіритися, чи не заразився вдома коронавірусом. Тест підтвердив інфікування, причому також у його друга. Дружина одного зі студентів і подруга іншого були ізольовані.

В Угорщині щодня в міністерстві внутрішніх справ проходить засідання та прес-конференція оперативного відділу, якому доручено відстежувати епідеміологічну ситуацію в країні.

читайте такожУ Чернівцях під будинком інфікованого коронавірусом українця влаштували бунтПрогресує поширення корорнавируса і в Італії. Кількість жертв захворювання вже перевищила 100 осіб. Також міністерство освіти Італії оголосило про рішення закрити школи і університети по всій країні, враховуючи стрімке поширення коронавіруса. Карантин у навчальних закладах введено до 15 березня.

В цілому в Європейському союзі більшість країн постраждали від спалаху коронавіруса, вірус не зафіксований лише у 5 з 27 країн ЄС. Випадки захворювання не підтвердили Словаччина, Словенія, Болгарія, Кіпр і Мальта.

В Європі коронавірус COVID-19 зафіксований в Австрії, Бельгії, Угорщині, Греції, Німеччині, Данії, Італії, Ірландії, Іспанії, Люксембурзі, Латвії, Литві, Нідерландах, Португалії, Польщі, Румунії, Франції, Фінляндії, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії та Україні.

Нагадаємо, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозують, що вже найближчим часом різко зросте кількість заражених коронавірусом в Україні.

Як раніше повідомлялося, дружину жителя Чернівців, у якого у вівторок, 3 березня, діагностували коронавірус, перевезли у військовий госпіталь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти