Коронавірус проник у ще одну країну

1 лютого 2020, 04:05оновлено 29 лютого 2020, 22:37
Вірус з Китаю діагностували у жителя Ісландії.
коронавірус
Вірус з Китаю просочився вже в понад 50 країн світу / Фото pixabay.com

Коронавірус Covid-19 дістався ще однієї країни. Перший випадок зараження китайським вірусом зафіксували в Ісландії.

Хворобу підхопив чоловік у віці близько 50 років, який відвідував північну Італію. Причому він відвідував не ті райони, в яких оголошено карантин, передає Visir. На даний момент заражений коронавірусом пацієнт ізольований у Національній університетській лікарні Рейк'явіка. У нього спостерігаються типові симптоми захворювання Covid-19 - кашель, гарячка та біль у кістках.

Медичні працівники відстежують переміщення чоловіка між північною Італією та його прибуттям в лікарню, щоби визначити можливі шляхи передачі.

відео дня

Повідомляється також, що Ісландія поки не планує запроваджувати заборони на в'їзд і виїзд з країни.

читайте такожЯкщо коронавірус нападе: в Україні лікарняних ліжок вистачить на 4 місяці - Скалецька

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила рівень загрози епідемії коронавірусу до "дуже високого" – вірус проник вже у поанд 50 країн. Тим не менш, у ВООЗ вважають, що епідемію ще можна зупинити, якщо перекрити шляхи поширення вірусу.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса, у світі заражено коронавірусом понад 85 187 осіб. Приблизно 2924 людини померли, переважна більшість з них - у китайській провінції Хубей. Одужали 39 545 осіб.

Коронавірус проник у ще одну країну
gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, глава Інституту імені Роберта Коха в Німеччині, професор Лотар Вілер розповів, що немає доказів того, що щоденне носіння маски допоможе уникнути зараження вірусом з Китаю. При цьому, за його словами, медичні маски варто носити лише тим, хто вже заразився коронавірусом, а не тим, хто боїться заразитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти