У РФ залишилось три носії "Кинджалів": аналітик про ситуацію з авіацією ворога

27 серпня 2024, 22:30
1738
У росіян залишилось тільки три літаки МіГ-31К, які є основними носіями ракет "Кинджал".
У РФ залишилось три носії 'Кинджалів': аналітик про ситуацію з авіацією ворога
МіГ-31К / колаж: Главред, фото: Вікіпедія

У росіян майже не залишилось літаків, котрі є носіями ракет "Кинджал". Про це розповів авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап в етері телеканалу "Київ24".

"У них залишилось 3 МіГ-31К, вчора було 3 удари "Кинджалами", сьогодні було 3 удари "Кинджалами". Це каже про те, що у них залишилось 3 МІГ-31К, тому що два наших удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати. Може, там є якісь ще МІГ-31К, які можна відремонтувати, але в даний час у них три "Кинджали", – наголосив експерт.

Він також розповів, що балістику збити неможливо там, де немає систем Patriot та інших ППО. В цьому питанні могли б допомогти літаки F-16, але наразі їх є дуже мало, як і пілотів.

відео дня
У РФ залишилось три носії 'Кинджалів': аналітик про ситуацію з авіацією ворога
Ракета "кинджал"/ Інфографіка: Главред

"Нема літаків таких в світі, нема ракет повітряного базування, які могли б знищувати балістичні ракети. Крапка. Більше тут нема про що казати. Або у нас є "Patriot" і "SAMP/T", і тоді ми збиваємо і "Кинджали", і "Іскандери-М", і всю іншу балістику, або якщо у нас їх там нема, будуть влучання. Це треба чітко розуміти", - констатував Кривполап.

Що відомо про МіГ-31

МіГ-31 – радянський двомісний надзвуковий всепогодний винищувач-перехоплювач дальньої дії. Є модернізованим варіантом радянського одномісного винищувача 1970-х років МіГ-25.

МіГ-31 призначений для перехоплення та знищення повітряних цілей на гранично малих, середніх та великих висотах, вдень і вночі, у простих та складних метеоумовах, при застосуванні противником активних та пасивних радіолокаційних перешкод, а також хибних теплових цілей. Група із чотирьох літаків МіГ-31 здатна контролювати повітряний простір протяжністю по фронту до 1100 км.

МіГ-31 має багато модифікацій. Однією з них є МіГ-31К, який має на озброєнні крилаті ракети "Кинджал", пише Вікіпедія.

Обстріл України - останні новини

Нагадаємо, напередодні Україну атакували російські війська за допомогою авіації та ударних безпілотників, в тому числі застосовувались і "Кинджали".

Внаслідок атаки в українських містах є загиблі та постраждалі, президент Володимир Зеленський розповів про наслідки обстрілів.

Нагадаємо, експерт заявив, що ЗСУ мають всі потужності та можливості, щоб відімстити Росії за удари по містах та інфраструктурі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти