Радісна новина: випускникам Києва скасували важливі іспити

3 червня 2020, 19:57
99
Учні 11 класів звільнені від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації (ДПА).
Випускники традиційно купалися у фонтанах
Випускників Києва звільнили від атестації / фото: УНІАН

Через пандемію небезпечного коронавірусу, який швидко поширюється світом з грудня минулого року, випускники київських шкіл в 2020 році звільнені від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації (ДПА). Однак, майбутні абітурієнти обов'язково мають пройти ЗНО у тому випадку, якщо планують вступати до ВНЗ.

"У 2019/2020 навчальному році звільнені від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують отримання повної загальної середньої освіти. Разом з тим зазначаємо, що для вступу до закладу вищої освіти проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов'язковим!", - пояснили в прес-службі Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації.

читайте такожКоли буде сесія у ВУЗах: у Міносвіти назвали дату і умови

відео дня

Фотокопію наказу, підписаного 3 червня, оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

Документ зобов'язує начальників районних управлінь освіти, голів адміністрацій і директорів навчальних закладів завершити навчальний рік 2019/2020 не пізніше 1 липня, а також проінформувати випускників про обов'язковість ЗНО для абітурієнтів. Нагадаємо, що завдання ДПА є частиною ЗНО.

Як раніше писав Главред, в рамках вступної кампанії-2020 абітурієнти з окупованого Донбасу і анексованого Криму зможуть вступити до українських вишів без зовнішнього незалежного оцінювання. Для цього їм потрібно звернутися до одного з освітніх центрів із 9 червня по 23 жовтня.

Також нагадаємо, у Міносвіти розповіли, коли буде Зовнішнє незалежне оцінювання і назвали дати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти