Зеленський назвав терміни, коли Україна буде в ЄС

18 лютого 2021, 22:23оновлено 19 лютого 2021, 01:10
Питання членства України в Європейському Союзі має вирішитися до кінця поточного десятиліття.
Володимир Зеленський
Зеленський вважає Україну авторитетною та безпечною / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна є авторитетним членом міжнародної спільноти і питання членства країни в Євросоюзі має вирішитися до кінця десятиліття.

Як повідомляє Офіс президента, серед цілей України, на нараді зі стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції під головуванням президента Володимира Зеленського, було визначено євроінтеграцію та досягнення основних критеріїв щодо набуття повноправного членства в НАТО, синхронізацію з Європейським зеленим курсом.

Зокрема, на нараді йшлося про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, її оновлення, а також про інтеграцію в ринки ЄС, в тому числі і єдиний цифровий ринок.

Також обговорювалося формування та просування позитивного іміджу України у світі як вагомої частини зовнішньої політики держави.

"Україна - авторитетний і відповідальний член міжнародної спільноти, вносить вагомий внесок у забезпечення глобальної та регіональної безпеки і стабільності, активно залучається до протидії новим викликам і загрозам", — зазначив президент.

читайте такожЗагроза безвізу та асоціації: як зміняться відносини України з Європою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що в межах своїх повноважень його відомство також займатиметься захистом прав та інтересів України за кордоном, збереженням національної ідентичності, забезпеченням зовнішньоекономічних інтересів держави засобами економічної дипломатії.

Також обговорювалося забезпечення міжнародної підтримки України у відновленні територіальної цілісності.

Як раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти