Заборона ВКонтакте: СБУ просить Apple і Google заблокувати соцмережу для українців

8 жовтня 2020, 13:54
СБУ з метою припинення доступу до заборонених на території України ресурсів звернулася і до МЗС України.
ВКонтакте хоче зробити більш прозорим отримання даних
Блокування ВКонтакте: СБУ вжили заходів через використання російської соцмережі

Служба безпеки України звернулася до всесвітньо відомих компаній Apple і Google з проханням заборонити на території України російську соціальну мережу Вконтакте.

Про це розповіла речник СБУ Олена Гітлянська, передає Укрінформ.

Гітлянська зазначила, що СБУ перевірила, як українські Інтернет-провайдери виконують рішення про блокування російських сервісів і соціальних мереж.

відео дня

"Більшість інтернет-провайдерів використовують вказане рішення РНБО України. Однак, окремі компанії пішли в обхід заборон, вживаються заходи, спрямовані на забезпечення користувачам можливості обходити блокування ресурсів без використання додаткового програмного забезпечення, зокрема, через застосування мобільних пристроїв", - сказала речник СБУ .

читайте такожГолий популізм: чому влада оголосила війну Вконтакте, але нікого не покараєВона поінформувала, що за ініціативою СБУ вирішила звернеться до іноземних компаній Google, LLC "і Apple Inc. про поширення на їх сервісах Play Market і App Store мобільних додатків, розроблених юридичними особами, щодо яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи.

Також стало відомо, що СБУ звернулася до міністерства закордонних справ України, щоб дипломати доручили також проінформувати американські компанії про особливості українського законодавства і попросити прибрати з вільного доступу в Україні заборонені російські програми.

Раніше "Главред" повідомляв, що українців можуть ставити на облік через використання російської соціально мережі ВКонтакте а також застосовуватимуться санкції щодо даних осіб

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти