"Забруднили себе війною": чи може гаряча фаза війни завершитися в 2024 році - Клочок

15 грудня 2023, 17:09оновлено 15 грудня 2023, 20:23
256
Режим в РФ намагається зберегтися, але він розуміє свою катастрофічність.
'Забруднили себе війною': чи може гаряча фаза війни завершитися в 2024 році - Клочок
Україна переходить до нового етапу в війні / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, facebook.com / valeriyklochok

Україна зараз переходить до етапу серйозної оборони, що підтверджується будівництвом фортифікаційних споруд на окремих ділянках фронту. Ця стратегія свідчить про зміну тактичних і стратегічних завдань військового керівництва. Про це розповів політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок в інтерв’ю Главреду.

"Ми переходимо в дуже серйозну оборону на окремих ділянках фронту – будуються фортифікаційні споруди, а це означає, що змінилися тактичні і стратегічні завдання військового керівництва. Тобто на одних ділянках ми будемо укріплюватися і не допускати поширення сил ворога, а на інших можуть бути завдані удари", - сказав експерт.

Клочок зауважив, що Україна досягла важливих перемог, зокрема у Чорноморському регіоні, де Росія втратила домінування. Він також зазначив, що політичні події, зокрема відмова від спілкування з російським представником на саміті ОБСЄ, послаблюють РФ.

відео дня

"З Росією не хочуть розмовляти – зверніть увагу на демарші під час саміту ОБСЄ з боку США і Європи. Ніхто тоді не захотів спілкуватися з Лавровим, і з цього я роблю висновок про формування ситуації для послаблення Росії. Тобто коли в певний момент посиплеться їхня конструкція, якщо, наприклад, на півдні вдасться успішно виконати військову операцію, то, звісно ж, ситуація на інших ділянках фронту суттєво зміниться", - пояснив Клочок.

Експерт висловив думку, що перед Україною відкриваються можливості для переговорів з Росією на власних умовах. Клочок підкреслив, що режим Путіна і його оточення дійшли до критичної точки, коли відступити стає неможливо, оскільки вони загрузли у війні.

"Режим в РФ намагається зберегтися, але він розуміє свою катастрофічність. Тому що він дійшов до тієї межі, коли відступити не можна – Путін і його оточення надто забруднили себе у війні", - підсумував політичний експерт.

Війна в Україні

Нагадаємо, розвідка Британії вказує на спроби російських окупантів захопити Мар'їнку, щоб продовжити просування на захід у напрямку Курахового. Наразі тривають важкі бої за контроль над містом, хоча шанси на прорив ворога є дуже малими.

Також Україну чекає важка зима у 2024 році. За останні місяці рівень військової допомоги значно знизився. Президент Зеленський закликає країни-партнери негайно надати необхідне озброєння та боєприпаси, враховуючи, що без цього рішення кількість жертв може значно зрости.

Як повідомляв Главред, Росія не тільки намагається захопити нові території в Україні, але й хоче підірвати міжнародну підтримку для України. За словами представника розвідки Міноборони Андрія Юсова, Кремль активно спрямовує зусилля на створення враження безнадійності українського опору та намагається утвердити "неможливість перемоги" для України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти