"Викинути" РФ з Донбасу: Кравчук зажадав жорсткої відповіді на ворожий вогонь

7 лютого 2021, 18:15оновлено 7 лютого 2021, 19:29
Найкращою відповіддю на ворожий вогонь на Донбасі були б дзеркальні дії, впевнений Леонід Кравчук.
АТО, ООС, Донбас
Леонід Кравчук оцінив загострення ситуації на Донбасі / Reuters

Загострення на Донбасі і збільшення числа ворожих обстрілів прокоментував глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

В ефірі каналу Україна 24 він нагадав про те, що на Донбасі вбивають українських військових, а ворог застосовує, в тому числі, 20-мм міномети, порушуючи всі можливі і неможливі домовленості.

"Ми реагуємо і словами, й іншими способами. Найкраща реакція була б взяти й викинути їх з Донбасу і Криму. Вони на це заслуговують. Але це війна, ми домовилися, що ми будемо працювати дипломатичними політичними методами", - говорить глава української делегації.

На його думку, найкращою відповіддю на ворожий вогонь на Донбасі були б дзеркальні дії України.

"На кожен постріл відповідати пострілом. Не треба видумувати, що це провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, відповідати маємо так само", - упевнений екс-президент України.

Він нагадав, що ворог на Донбасі використовує будь-які можливості, щоб провокації перетворювати на реалії.

"Чого ми маємо спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Має бути відповідна жорстка реакція у всьому, інакше вони будуть розуміти, що наші поступки – це ознака нашої слабкості", — додав Кравчук.

читайте такожБойовики вирішили захопити весь Донбас: опубліковано доктрину "ЛДНР"

Загострення ситуації на Донбасі:

  • З початку поточної доби, 7 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.
  • Недалеко від населеного пункту Луганське збройні формування Російської Федерації здійснили дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ - 2 біля українських позицій.
  • "Про факт порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає", - сказано у зведенні штабу ООС.
  • У штабі повідомили, що сьогодні сапери розмінували майже 4 гектари території і передали на знищення 65 вибухонебезпечних предметів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти