Видавали себе за співробітників банку і вкрали десятки мільйонів: на Сумщині викрили банду аферистів

16 вересня 2021, 10:28
Шахраї придбали бази даних банківських установ і дзвонили їхнім клієнтам, щоб отримати доступ до онлайн-банкінгу і зняти з рахунку кошти.
Видавали себе за співробітників банку і вкрали десятки мільйонів: на Сумщині викрили банду аферистів
Шахраям вдавалося увійти в довіру до українців та добути їхні особисті дані / ssu.gov.ua

На Сумщині орудувала банда аферистів, які знімали кошти з карток довірливих українців. Гроші йшли на фінансування злочинного угруповання місцевого кримінального авторитета.

Шахраї придбали бази даних банківських установ, дзвонили їхнім клієнтам і видавали себе за співробітників банків. Силовикам вдалося викрити два кол-центри, передає пресслужба СБУ.

До схеми було залучено не менше 70 осіб. Шахраям вдавалося увійти в довіру і добути їхні особисті дані. Після цього вони отримували доступ до онлайн-банкінгу людей та крали гроші.

відео дня

"Шахраї видавали себе за співробітників банків і розповідали, що вони проводять телефонне опитування або пропонують нову банківську послугу або кредит. Це дозволяло їм входити в довіру до "клієнтів", які охоче віддавали свою персоніфіковану інформацію. Як наслідок - зловмисники отримували доступ до онлайн-банкінгу людей і знімали їхні кошти", - йдеться в повідомленні.

Точна сума "доходів" ділків встановлюється, але попередні оцінки свідчать про десятки мільйонів гривень.

Частина цих коштів йшла на фінансування організованого злочинного угруповання місцевого кримінального авторитета - "Лери Сумського". Зараз він втік з України та переховується від правоохоронців за кордоном.

читайте такожУ Тернополі шахраї "кинули" на 1,5 млн близько 200 українців, які шукали роботу за кордономВ рамках кримінального провадження здійснюються відповідні процесуальні дії.

Як повідомляв Главред, раніше стало відомо про нову схемою обману через сервіс OLX. Шахраї створюють фальшивий фішинговий сайт, за допомогою якого обдурена людина надає доступ аферистам до своєї банківської карти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти