Вторгнення РФ в Україну реальніше, ніж здається: у США назвали головний напрямок

23 серпня 2021, 01:54
РФ може спробувати закрити Азовське море для комерційного судноплавства, не виключив Курт Волкер.
Волкер
Курт Волкер / Reuters

Для зриву першого саміту Кримської платформипрезидент РФ Володимир Путін готовий вдатися до військових провокацій, заявив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Як підкреслив він в інтерв'ю Крим.Реалії, РФ може спробувати закрити Азовське море для комерційного судноплавства.

"Контролюючи Крим і своє російське узбережжя, вони можуть сказати, що все це — російські територіальні води або що ходити там більше небезпечно. Вони можуть здійснити наземне вторгнення в напрямку Маріуполя. Вони можуть заявити, що водосховища, звідки раніше подавалася вода в Крим, за логікою повинні бути частиною Криму, і захопити їх", — припустив американський дипломат.

Ще одна небезпека полягає в можливості визнання угруповань "ЛНР", "ДНР" незалежними державами.

"Ситуація в цьому році насправді небезпечніша, ніж у минулому. Путін може зробити безліч речей, спрямованих на ескалацію конфлікту, саме в той час, коли Україна відзначатиме 30-річчя незалежності від Радянського Союзу", — додав Волкер.

читайте такожУкраїна не зможе відвоювати у РФ Крим і Донбас: у США назвали причину

Нагадаємо, раніше Волкер заявив про те, що в ситуації з стягуванням військ до кордонів України президент РФ Володимир Путін досяг всього, чого хотів, і залишив собі можливість домогтися більшого.

За його словами, Путін продемонстрував здатність і політичну волю розгорнути масовану військову силу в стислі терміни, разом з командуванням, матеріально-технічним забезпеченням і ядерним обладнанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти