На Банковій пояснили, чому Зеленський зателефонував луцькому терористові

22 липня 2020, 20:32оновлено 22 липня 2020, 21:08
262
Президент зважував ймовірні наслідки запису свого відео, підкреслила Юлія Мендель.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Прес-секретар президента Юлія Мендель розповіла про причини, що спонукали Володимира Зеленського зв'язатися з терористом, який захопив заручників у Луцьку.

Як підкреслила вона в інтерв'ю Радіо Свобода, консультації зі спецслужбами почалися з самого початку, а під час прийому президента Швейцарії відбувалися постійні перерви для того, щоб уточнювати, як розвивається ситуація.

"Для нього (Зеленського, - ред.) дуже важливо зрозуміти, чого хоче цей чоловік, який його психологічний портрет. Вся стратегія була спрямована на те, щоб врятувати життя людей", - зазначила вона.

Мендель розповіла, що президент вивчав вимоги терориста, а також зважував ймовірні наслідки запису свого відео.

"Коли ввечері було прийняте рішення зробити цей запис, то Володимир Олександрович прийняв це рішення сам. І це була домовленість. Хотіла б наголосити, що в цій домовленості терорист мав зробити перший крок – відпустити трьох людей", - додала Мендель.

читайте такожБив дружину, погрожував "поховати" сусідів: нові подробиці про луцького терориста

На питання, чи готові в Офісі Президента, що в подальшому інші зловмисники можуть щось вимагати подібним чином, Мендель відповіла: "В даному випадку розраховувалася стратегія. Будемо сподіватися, що такі ситуації не будуть повторюватися. Але ці ризики всі враховували і я б не хотіла виступати людиною як гадає на кавовій гущі, давайте розглядати кожну ситуацію окремо".

Нагадаємо, у вівторок, 21 липня, чоловік в Луцьку захопив у заручники 20 пасажирів автобуса.

Терорист Максим Кривош висував низку вимог до українських політиків, чиновників і представників великого бізнесу. За його словами, вони повинні були визнати себе "терористами в законі".

Пізніше президент Володимир Зеленський у відповідь на одну з його вимог записав відеозвернення, в якому попросив подивитися фільм, на чому наполягав терорист.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти