Вітренко пояснив стрибок цін на газ підготовкою до газової війни з РФ

26 січня 2021, 13:28
В. о. міністра енергетики відповів на запитання нардепа - чому Нафтогаз продає блакитне паливо населенню за високими тарифами.
Вітренко
Юрій Вітренко / УНІАН

Виступаючи зі звітом на засіданні Верховної Ради у вівторок, 26 січня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль відкинув ідею в. о. міністра енергетики Юрія Вітренка закуповувати для України газ прямим шляхом в Росії. Свою думку Керівник Кабміну висловив в рамках години запитань уряду в Верховній Раді.

"Газ з Росії закуповувати безпосередньо наш уряд не має наміру. Крапка", - заявив Шмигаль.

Своєю чергою в. о. керівника Міненерго відповів на запитання із залу, Чому Україна закуповувала влітку минулого року дешевий газ, а населенню його взимку продають дорого. Вітренко стверджує, що держкомпанія Нафтогаз України запасала основні обсяги палива в той період, коли готувалася до газової війни з Росією ‒ восени 2019 року.

"За ціною, яка, на жаль, не була настільки низькою, як ціна цього літа. "Нафтогаз" купував незначні обсяги цього літа", - заявив в.о. міністра енергетики.

читайте такожШмигаль після розмови з Вітренко і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко повідомив, що в Україні в лютому 2021 ціни на газ знизяться майже на 500 гривень для людей, які використовують блакитне паливо для індивідуального опалення.
  • Такі громадяни, говорив чиновник, також зможуть заощадити ще близько 230 гривень завдяки тому, що тарифи не підвищать компанії-монополісти,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти