У Вашингтоні назвали умову розміщення в Україні бази США з ПРО

24 серпня 2021, 04:22
Україні потрібно поставляти більше озброєння для прибережної і протиповітряної оборони, а також РЕБ, говорить Курт Волкер.
США перекинули в Литву комплекси Patriot
Американські комплекси Patriot / kam.lt

США можуть збільшити свою допомогу Україні у сфері безпеки, заявив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Як підкреслив він в інтерв'ю Крим.Реалії, Америка повинна постачати Україні більше озброєння.

"Нам потрібно постачати більше: для прибережної та протиповітряної оборони, для удосконалення засобів електронного зв'язку, протидії радіоелектронному спостереженню та радіоелектронній війні. Це все, чим США можуть допомогти українцям. Ми повинні збільшувати нашу допомогу в галузі безпеки", - говорить американський дипломат.

Він також упевнений, що США повинні бути партнерами України, разом вирішуючи такі питання, як реформування Збройних сил, реформування Міністерства оборони, боротьба з корупцією всередині країни, побудова відносин України з НАТО і ЄС.

Коментуючи питання ймовірності розміщення в Україні бази США з протиракетними комплексами, Волкер додав: "Я не думаю, що це ймовірно. Не думаю, що нинішня адміністрація захоче мати де-небудь нові бази США. Ми знаходимося в процесі виведення військ з Афганістану, Сирії, Іраку та інших країн. Я не думаю, що є бажання витрачати більше грошей на військові бази США в інших частинах світу. При цьому немає причин, за якими ми не могли б цього зробити, якби український уряд запросив Сполучені Штати, А США були б готові. Ми могли б легко розмістити якусь тренувальну базу в Україні, якби ми теж цього захотіли".

читайте такожВторгнення РФ в Україну реальніше, ніж здається: у США назвали головний напрямок

Нагадаємо, раніше Волкер заявив про те, що в ситуації з стягуванням військ до кордонів України президент РФ Володимир Путін досяг всього, чого хотів, і залишив собі можливість домогтися більшого.

За його словами, Путін продемонстрував здатність і політичну волю розгорнути масовану військову силу в стислі терміни, разом з командуванням, матеріально-технічним забезпеченням і ядерним обладнанням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти