В Україні вузи зможуть анулювати дипломи бакалаврів та магістрів

26 серпня 2021, 18:52
Відповідні рішення хочуть прийняти щодо молодших бакалаврів.
університет Шевченка
Українцям можуть анулювати диплом / ua.depositphotos.com

Українські вузи зможуть анулювати ступені вищої освіти бакалаврів та магістрів через порушення академічної доброчесності. Йдеться про плагіат в дипломних роботах.

Відповідні рішення хочуть прийняти щодо молодших бакалаврів, повідомили на засіданні Кабміну.

Зазначимо, що анулювання диплома відбуватиметься, якщо в кваліфікаційній роботі виявлять академічний плагіат, фабрикацію, фальсифікацію, обман або виявиться, що робота була підготовлена завдяки хабарництву.

Крім того, самі вузи повинні стежити за якістю освіти, а порядок встановлення фактів порушення академічної чесноти встановлюватиме вчена рада кожної установи. Саме він зможе ініціювати зазначену процедуру за своїм рішенням або на підставі відповідного повідомлення.

Зазначений документ можна представити на офіційну адресу вузу. У повідомленні повинні бути вказані ПІБ особи, якого звинувачують у плагіаті або фальсифікації, інформація про порушення і докази.

У той же час людина, щодо якої проходить така перевірка, може сама подати заяву з відмовою від ступеня вищої освіти, після чого відновиться в навчанні.

читайте такожКабмін взявся за поліпшення умов проживання в гуртожитках: що зміниться для студентів

Нагадаємо, що днями у Мережу злили фото моторошних умов життя в гуртожитку НАУ в Києві. Обстановка там, кажуть, гірше, ніж у в'язниці: умивальники без кранів, ліжка без матраців, а плита без ручок, які включають конфорки. При цьому в навчальному закладі кажуть, що ці фото вже неактуальні, мовляв, зараз в гуртожитку все добре.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти