Україна терміново звернулася до НАТО через дії Росії в Криму

8 березня 2021, 19:06
За словами Криклія, росіяни створюють перешкоди нашим партнерам і авіаперевізникам.
Владислав Криклій
Криклій розповів, як РФ втручається в авіапростір України / УНІАН

Україна запропонувала НАТО користуватися повітряним простором біля окупованого Криму для того, щоб зупинити втручання російських диспетчерів в український авіапростір.

Як заявив глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій, якщо керівництво Альянсу погодиться, то літаки зможуть патрулювати повітряні коридори поблизу півострова.

За його словами, про польоти авіації над Кримом поки мова не йде.

"Літаки НАТО полетять, але це буде трохи пізніше", - сказав Криклій, пишуть Крим Реалії.

Свою заяву міністр пояснив тим, що диспетчери з РФ постійно намагаються нашкодити в ефірі – створюють перешкоди нашим партнерам і авіаперевізникам.

"Вони проводять якусь дезінформацію тощо. На вересень 2021 року заплановані навчання НАТО в Чорному морі, і ми хотіли привернути до них увагу, щоб можна було забезпечити і нас", – пояснив Криклій.

читайте такожУ Зеленського оголосили про вимоги щодо вступу України до НАТО

Кримське питання - про що раніше повідомляв Главред:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.
  • 1 березня прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнали 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти