В Україні поновили правила дистанційного навчання - що нового

18 жовтня 2020, 03:11
Технології дистанційного навчання дозволяють продовжувати освітній процес під час карантину.
школа онлайн навчання
Змінено правила дистанційного навчання в Україні

У МОН оновили правила дистанційного навчання - нові правила набули чинності відсьогодні.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

За інформацією відомства, дистанційка залишається добровільною формою навчання і вимагає відповідної заяви про прийом або переведення школяра від батьків.

"Тепер для навчання за дистанційною формою учням не потрібно мати високий рівень навчання (10-12 балів) - таку можливість має будь - який учень для реалізації індивідуальної освітньої траєкторії", - йдеться в повідомленні.

Технології дистанційного навчання дозволяють продовжувати освітній процес під час карантину та інших надзвичайних обставин (без переведення учнів на дистанційну форму).

читайте також"Масово" хворіють школярі та вчителі: у Києві на карантин закрили вісім шкіл

При дистанційному навчанні обов'язково повинні враховуватися інтереси учнів:

  • організація освітнього процесу повинна забезпечувати регулярну і змістовну взаємодію вчителів з учнями;
  • при дистанційному навчанні повинні створюватися умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі осіб з ООП з обов'язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку;
  • навчальний заклад забезпечує регулярне відстеження результатів навчання учнів, а також при необхідності надання їм підтримки в освітньому процесі;
  • для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад забезпечує використання інших засобів комунікації, доступних для учнів - телефонного, поштового зв'язку тощо;
  • організація освітнього процесу обов'язково здійснюється з дотриманням вимог щодо захисту персональних даних, а також санітарних правил і норм щодо формування розкладу навчальних занять, вправ для очей і постави, безперервної тривалості навчальної діяльності з технічними засобами навчання, часу для виконання домашніх завдань тощо.

При цьому наголошується, що організація дистанційного навчання має здійснюватися в межах робочого часу викладачів.

  • Як писав головред, школи України отримають можливість перевести навчальний процес з денної на дистанційну форму вже після того, як будуть завершені осінні канікули, які рекомендують провести з 15 по 30 жовтня. Варіант дистанційного навчання буде відображено у відповідній постанові уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти