В Україні через "шокові ціни" на цукор різко подорожчали інші продукти

8 липня 2021, 19:06
Через дефіцит цукру в країні страждають підприємства хлібопекарської галузі - збільшення їхніх витрат на цукор становить майже 200 млн грн.
цукор
В Україні дефіцит цукру / УНІАН

В Україні через поганий врожай цукру торік, а також його дефіциту від початку 2021 року, суттєво підскочили ціни на кондитерські вироби, йдеться у відкритому листі об'єднання виробників харчових продуктів до президента Володимира Зеленського.

"Шокові ціни на цукор стали занадто болючими для кондитерів, оскільки цукор становить 50% маси всіх солодощів. У результаті ціни на вітчизняну кондитерку тільки за перший квартал 2021 року зросли на 15-20%", – йдеться в повідомленні.

При цьому зростання цін не компенсувало втрати, і значна частина галузі працює із негативною рентабельністю. На тлі цього Україна збільшує імпорт солодощів з Європи, уточнюється в листі.

відео дня

"Карамель і цукрове печиво стало дешевше виробляти в країнах ЄС, тому маємо рекордне зростання імпорту солодощів в Україну від початку року аж на 20%", – відзначають виробники.

Також повідомляється, що через дефіцит цукру в країні страждають підприємства хлібопекарської галузі - збільшення їхніх витрат на цукор становить майже 200 млн грн. Значні збитки також несуть виробники безалкогольних напоїв.

У зв'язку з цим ряд асоціацій, серед яких "Укркондпром", "Всеукраїнська асоціація пекарів", Союз українських підприємців та інші, закликають Верховну Раду тимчасово - до нового врожаю цукру у вересні-жовтні 2021 року – скасувати ввізне мито на імпортований цукор.

читайте такожВ Україні різко підскочила ціна на цукор

Нагадаємо, раніше професор Олексій Буєверов розповів, скільки шоколаду можна їсти на день. За його словами, норма для середньостатистичної людини - близько 50 грамів темного шоколаду, в якому не менш ніж 50% какао.

Експерти розвінчали міф про те, що якщо їсти темний шоколад, то він буде менше шкодити фігурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти