У столиці відкриються Алеї пам’яті захисників України

12 жовтня 2022, 17:39
275

14 жовтня об 11 годині у День захисників і захисниць України за ініціативи Благодійного фонду молодіжної ініціативи "Надія" і підтримки Уповноваженої Президента з волонтерської діяльності Наталії Пушкарьової біля Державного історико-меморіальний Лук'янівського заповідника у місті Києві буде започатковано Алею пам’яті захисникам України.

Меморіал, межуючи зі старожитнім Лук’янівський цвинтарем із закарбованою в обелісках нашою історією облаштований так, що кожен українець, проїжджаючи вулицею, побачивши його, зупиниться, віддаючи шану полеглим героям. З гранітних обелісків до живих промовляють імена героїв, чий шлях у вічність проліг саме тут, на вулиці Оранжерейній.

У столиці відкриються Алеї пам’яті захисників України
Алеї пам’яті (проект)

Алеї памяті (проект)

На церемонію відкриття запрошені родини загиблих у війні з РФ наших офіцерів і солдатів, добровольців і волонтерів.

Імена загиблих навіки викарбувані у наших серцях. Це цвіт нації, що поклав свої життя за свободу і незалежність нашої держави. Помститися за їхню смерть ворогам, зберегти Україну, її територіальну цілісність, волю і європейське майбутнє – наш священний обов'язок перед їхньою пам'яттю.

Відрадно, що до створення алеї долучилися майбутні захисники України – ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

У столиці відкриються Алеї пам’яті захисників України
Богунці на місці майбутньої Алеї

Богунці на місці майбутньої Алеї

"Відкриваючи Алею пам’яті захисникам України у столиці, ми називаємо всіх наших Героїв і вшановуємо їхню пам’ять і їхній подвиг, – говорить голова фонду "Надія" Сергій Тепляков, – на камені вибиті імена тих, хто віддав найцінніше – своє життя у той час, коли більшість людей приречено споглядали за перебігом подій, а весь світ не вірив, що Україна вистоїть. Усі сильні світу цього вже попрощалися навіть з назвою Україна і її народом. І саме в цей час наші Герої ціною власного життя відстояли нашу державу, її мову, історію і власний народ".

Меморіал пам’яті із гранітних стел як символ величі загиблих героїв вдивляється в нас, постаючи серед алеї червоних кленів як символ любові, героїзму і незламності.

Алеї і меморіали відкриваються в містах і селах, на територіях військових частин і в місцях боїв саме під час війни, наближаючи нас до нашої перемоги. Місце розташування Меморіалу – це символ і невгамовний біль сотень родин, які звідси провели в останню путь своїх героїв. Гіркота втрати і несамовита любов пройдуть через серце кожного українця, який проїжджатиме тут. Часточку цієї розстріляної любові він забере із собою, нестиме світом з вдячністю за життя, живе сьогодення і очікуване майбутнє.

Увічнення пам'яті наших жертв – є глибоким осмисленням трагічних багатостраждальних сторінок з одвічною боротьбою народу за Україну протягом століть. За нами Правда, а де Правда – там Бог, з нами Україна!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти