У РФ назвали умову, за якої Путін "здасть" Медведчука

17 травня 2021, 01:36
Володимир Путіна підставив свого кума, каже Дмитро Орєшкін.
Віктор Медведчук і Володимир Путін
Віктор Медведчук і Володимир Путін / kremlin.ru

Якщо президент РФ Володимир Путін вважатиме для себе вигідним, то він здасть свого кума, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Все залежить від ціни і витрат. Тут ніякої романтики немає. Якщо буде вигідніше здати, то здасть. Тут питання в тому, як це все оформити", - підкреслив він в інтерв'ю Апострофу.

Експерт зазначив, що мабуть, Медведчук розраховував на твердий кремлівський "дах": "Але Зеленський виявився досить сміливою людиною для того, щоб організувати - або не заважати іншим - цей самий "наїзд".

На його думку, в Москві буде вирішуватися питання, як цю ситуацію представити громадськості, щоб не впустити престиж Путіна, який підставив свого кума.

"Інша справа, що в Москві йому скажуть "ну що ж ти, милий друг, ми на тебе розраховували. А ти виявився такий козел, дозволив справу на себе завести", - пояснив політолог.

Він не виключив, що в Кремлі зараз зважують, що робити з Медведчуком: "Вивозити його і селити в одну кімнату "гуртожитку" з Януковичем де-небудь в Ростові або кинути і нехай сам видерається".

"Я думаю, в Росії постараються це на гальмах спустити. Ну подумаєш - Мед-вед-чук! Був - та сплив. Забули про нього", - додав Орєшкін.

читайте також"Покарати Україну": у РФ спрогнозували помсту Путіна за арешт Медведчука

Справа Віктора Медведчука:

  • Раніше Печерський суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу-державна зрада і порушення законів і звичаїв війни
  • Раніше генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.
  • Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ) проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти