У розвідці РФ налякали Україну грузинським сценарієм 2008 року

22 листопада 2021, 15:22оновлено 22 листопада 2021, 16:15
США і ЄС зміцнює у Києва "почуття вседозволеності і безкарності", вирішили в СЗР РФ.
армія, військові, солдати, війська, рф, Росія
Російську армію перекидають на кордон України / Facebook/mod.mil. rus

У Службі зовнішньої розвідки Росії заявили про схожість ситуації навколо України з тієї, яка розгорталася перед нападом РФ на Грузію в 2008 році.

Як підкреслили в СЗР Росії, така ситуація нібито інспірується Заходом, повідомляють росЗМІ.

"Провокаційна політика США і ЄС зміцнює у Києва почуття вседозволеності і безкарності, подібне було в Грузії перед серпнем 2008 року. Тоді [президент Грузії] Михайло Саакашвілі "зірвався з ланцюга" і намагався знищити російських миротворців і цивільне населення Південної Осетії. Йому це дорого обійшлося",-заявляють в СЗР країни-агресора.

Там також заявили, що Держдепартамент США поширює неправдиву інформацію про те, що Росія нібито готується напасти на Україну, для чого зосереджує військовий контингент на кордонах.

У СЗР РФ впевнені: "вашингтонські чиновники" навмисно "залякують" передбачуваною підготовкою Москви до нападу на Київ, а подібних планів у російської сторони нібито немає.

"Американці малюють страшну картину того, як полчища російських танків почнуть розтрощувати українські міста... Дивує те, з якою швидкістю раніше цілком респектабельне зовнішньополітичне відомство перетворюється на рупор брехливої пропаганди", — зазначили в заяві.

читайте такожУдари з флангів і з повітря: у розвідці США розкрили план агресії РФ проти України

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про те, що дії білоруського режиму Олександра Лукашенка з нелегалами на кордоні Польщі відволікають увагу від активності Росії на кордоні з Україною.

"Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і спрямовані на те, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною", - підкреслив він.

читайте також"Стіна" на кордоні з РФ і Білоруссю і вогнева відсіч: Україна вводить ешелонне прикриття

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти