У Мінсоцполітики зізналися, кому "не світять" субсидії

12 березня 2021, 20:00
Міністр соцполітики Марина Лезабна розповіла, кому не світять виплати субсидій, коім боржників по аліментах та за житлово-комунальні послуги.
лічильник, субсидія, платіж, ЖКГ
У Мінсоцполітики розповіли, кому не світять субсидії / ukrjurist.com.ua

У Мінсоцполітики розповіли, кому з українців не варто розраховувати на отримання субсидій. Крім боржників по комунальних послугах і по аліментах, міністр Марина Лазебна назвала ще кілька категорій осіб, яким субсидія не "світить".

Доому субсидію не дадуть:

  • Субсидію не отримають особи, які здають своє майно в оренду і при цьому не декларують своїх доходів.
  • Не отримають допомоги від держави також громадяни, які менш ніж за рік до звернення за субсидією придбали земельну ділянку або житло на суму, що перевищує 50 тисяч гривень. Те ж саме стосується і інших покупок на суму понад 50 000 гривень.
  • Не призначать субсидію також власникам автомобілів, випущених з конвеєра менш як 5 років тому.
  • Не дадуть допомогу на оплату житлово-комунальних послуг також тим, хто заборгував за ці самі послуги понад 340 гривень.
  • Субсидія також не призначається сім'ї, у складі якої є неповнолітні громадяни, які більше трьох місяців не платили ЄСВ і при цьому не працюють за кордоном офіційно. Правда в цьому випадку передбачені винятки для тих, хто перебуває за кордоном на навчанні, на лікуванні або по догляду за дитиною.
  • Не призначають також субсидії громадянам, що мешкають в квартирах площею понад 130 квадратних метрів і будинках, площа яких перевищує 230 квадратних метрів. Але в цьому випадку також передбачені винятки для багатодітних сімей, а також дитбудинків сімейного типу та прийомних сімей.
  • Не дадуть субсидії також сім'ї, в якій є боржник по аліментах.

Однак Марина Лазебна зазначила, що все різноманіття життєвих ситуацій не можна втиснути в рамки нормативних актів. Тому в деяких випадках питання про призначення субсидії можуть розглядати в індивідуальному порядку. У таких випадках питання про надання допомоги розглядатимуть спеціальні комісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Наприкінці вересня 2020 року в Кабміні перенаправили 756,9 млн гривень, які були передбачені державним бюджетом на субсидії з оплати житлово-комунальних послуг, на реабілітацію людей з інвалідністю.
  • У Мінсоцполітики розписали, кому доведеться повернути субсидії-2021. За словами керівника відомства Марини Лазебної, всього в Україні запустять три програми верифікації субсидій.
  • До того Кабмін поставив жорсткі умови для отримання субсидій. Позбавити субсидій можуть орендодавців, які не задекларували доходи; боржників по комуналці і ряд інших категорій громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти