У Кривому Розі йде "Велике будівництво" стадіону з гібридним футбольним полем

1 листопада 2021, 14:57
У Кривому Розі йде

Стадіон "Металург" у Кривому Розі стане першим в регіоні спортивним об’єктом з гібридним футбольним полем і зможе приймати матчі вищого класу. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Реконструкція криворізького стадіону "Металург" – наймасштабніший спортивний проєкт програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Легендарну арену приводимо до стандартів ФІФА та УЄФА", – розповів перший заступник голови обласної адміністрації Володимир Орлов.

Раніше "Металург" вже приймав єврокубкові матчі, але за пів століття експлуатації давно застарів.

відео дня

В результаті реконструкції на стадіоні з’являться трибуни на 19 тисяч глядачів і поле з гібридним покриттям з натуральної трави та штучного ворсу.

"У нашому регіоні таку технологію застосовують вперше. Вона відповідає сучасним вимогам світового футболу. Поєднання штучного та натурального газонів зробить поле більш зносостійким. Набагато легше буде замінювати пошкоджені сегменти. І спортсменам зручніше", – пояснив проєктувальник Андрій Матвєєв.

У Кривому Розі йде

Під трибунами розмістять зали для місцевої ДЮСШ та майданчики для занять боксом, важкою атлетикою, боротьбою, карате. На перших поверхах будуть вбиральні, буфети та медпункти. Всі простори зроблять доступними для людей з інвалідністю.

У Кривому Розі йде

Нагадаємо, цього року паралельно з "Великим будівництвом" президент Володимир Зеленський запустив програму "Здорова Україна", спрямовану на популяризацію активного способу життя і створення умов для занять спортом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти