В Італії грубо сфальсифікували історію України, посольство відреагувало

2 лютого 2021, 06:43
У шкільному підручнику написали про "референдум" в Криму та "автономність" Донбасу.
Крим
Росія анексувала Крим навесні 2014 року / Reuters

В Італії в шкільному підручнику з географії була сфальсифікована історія України. Зокрема, в підручнику говорилося, що в анексованому Росією Криму "відбувся референдум про приєднання до Росії", а Донецьк і Луганськ "стали автономними" через "етнічну суперечку українців і російської меншини".

У зв'язку з даною ситуацією Посольство України в Італії звернулося до видавництва Pearson, Міністерства освіти країни і до автора підручника з вимогою виправити текст і пропозицією співпрацювати, щоби уникнути подібних ситуацій у майбутньому. Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

Після звернення українських дипломатів видавництво висловило жаль через ситуацію, що склалася.

відео дня

"Керівництво видавництва Pearson у своїй відповіді висловило жаль з приводу ситуації, яка виникла, і відзначило готовність спільно обговорювати зміст підручників у тематиці, яка стосується України. Ми вітаємо такий конструктивний підхід", - йдеться в заяві українських дипломатів.

Крім того, в посольстві закликали українців брати участь у цій роботі й повідомляти посольству, видавництвам і школам про факти фальсифікації української історії в шкільних підручниках.

"Нічого про Україну без України" - саме такий підхід плануємо застосовувати у відносинах з видавництвами, які несуть відповідальність за видані підручники спільно з автором та академічною спільнотою", - додали в посольстві.

В Італії грубо сфальсифікували історію України, посольство відреагувало
Керівництво видавництва Pearson висловило жаль з приводу ситуації, що склалася / facebook.com/ukr.embassy.italy

Читати такожУ підручнику для початкової школи знайшли кричущий ляп про Київ - фото

Нагадаємо:

  • Газета Le Monde опублікувала карту поширення коронавірусу в світі, на якій позначила окупований Крим як територію Росії.
  • Раніше угорський телеканал M1, який віщає зокрема на Закарпатті, показав сюжет з анексованого Криму, але в титрах вказав, що він є частиною Росії.
  • Восени 2019 року розгорівся скандал навколо Apple - американська компанія в своїх сервісах стала вказувати анексований Крим як регіон Росії.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти